Sel Felaketi Türkiye'yi Sarsıyor: Can Kayıpları ve Gemilerin Kayboluşu

Türkiye genelindeki şiddetli yağışlar, ölümlere ve büyük zararlara neden oldu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır ve Batman'da sel sularına kapılarak hayatını kaybedenlerin yanı sıra Zonguldak'ta kaybolan gemilerle ilgili bilgi verdi. Ayrıca, Batman'da 3 çocuğun selde kaybolduğu ihbarı da gündemde.

Yayınlanma:
Sel Felaketi Türkiye'yi Sarsıyor: Can Kayıpları ve Gemilerin Kayboluşu

Türkiye genelinde etkili olan şiddetli yağışlar, bir dizi olumsuz olaya sebep oldu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamalarına göre, Diyarbakır'ın Hani ilçesinde ve Batman'da sel sularına kapılan 2 kişi hayatını kaybetti, 50 kişi ise yaralandı.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yaşanan sağanak yağış ve fırtına sonucunda ise 2 gemi karaya oturdu ve 1 gemi kayboldu. İçişleri Bakanı Yerlikaya, olay yerine giderek Vali Osman Hacıbektaşoğlu ve il müdürleri ile bir araya geldi. Ereğli'deki durumla ilgili şu açıklamayı yaptı: "19 Kasım Pazar günü, Meteoroloji Genel Müdürlüğümüz 29 şehrimiz için turuncu alarm verdi. Ancak bu alarm, gün içinde 41 şehre kadar yükseldi."

Bakan Yerlikaya, AFAD verilerine göre 16 ilde bin 611 vatandaş ihbarında bulunduğunu belirtti. Bu ihbarlar arasında 65 çatı uçması, 270 ağaç devrilmesi, 102 su baskını ve 1150 diğer olay bulunuyor. Maalesef, Diyarbakır Hani ilçesi ile Batman'da 2 kişinin hayatını kaybettiğini ve 50 kişinin yaralandığını doğruladı.

yagislarin-aci-bilancosu-2-olu-50-yarali-12-denizci-kayip-001.jpeg

Zonguldak'ta ise Üzülmez Deresi'nin debisinin artması nedeniyle şehir merkezinden geçen iki derenin taşma riski olduğu bildirildi. Bakan Yerlikaya, Zonguldak açıklarında fırtınaya yakalanan gemilerle ilgili olarak şunları söyledi: "Olumsuz hava ve deniz koşulları nedeniyle İzmir'e gitmek üzere limandan ayrılan Türk bayraklı ‘Kafkametler’ adlı kuru yük gemisi sürüklenerek mendireğe çarpmak suretiyle batmıştır. Gemide bulunan 12 Türk mürettebat ile halen irtibat kurulamamıştır."

"KURU YÜK GEMİSİ BATTI"

Bakan, Zonguldak'ta iletişimin kesildiği gemiyle ilgili olarak da açıklamalarda bulundu: "Bu kadar olumsuz bir hava koşulu ortamında maalesef gemide bulunan 12 Türk mürettebatın arama kurtarma faaliyetlerini gerçekleştiremedik. Üzülerek bunu belirtmek istiyorum. Dualarımız sabahleyin gün aydınlanır, aydınlanır aydınlanmaz umarım arama kurtarma çalışmaları yapabileceğiz."

Bakan Yerlikaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın süreci yakından takip ettiğini de ifade etti: "Bilgileri arz ediyoruz. Dualarımız, bu kardeşlerimize bir an önce ulaşmak içindir. Allah tüm afetlerden ülkemizi, şehrimizi korusun. Hepimize geçmiş olsun diyorum."

Batman'da yaşanan sel felaketinde 3 çocuğun kaybolduğu ihbarı da alındı. Batman Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Yaşları bir, 3 ve 5 olan çocukları arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. 7 kişilik aileden anne, baba ve 2 çocuk yaralı olarak kurtarılırken, 3 küçük çocuk 1,5 metre yükselen çamurun altında kaldı."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet