Şiddetli Hava Uyarıları: Yağış ve Güçlü Rüzgarlar Geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayımladığı günlük hava durumu raporuna göre, ülke genelinde çok bulutlu bir hava öngörülüyor. İç Anadolu'nun doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile birçok ilde yağış beklentisi var. Kuvvetli yağışlar ve güçlü rüzgarlar özellikle belirli bölgelerde şiddetli olabilir.

Yayınlanma:
Şiddetli Hava Uyarıları: Yağış ve Güçlü Rüzgarlar Geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülke genelinde hava durumu tahmin raporunu yayımladı. Rapora göre, çok bulutlu bir hava beklenirken, İç Anadolu'nun doğusu, Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile bazı özel bölgelerde yağışlar görülecek.

Özellikle belirli bölgelerdeki yağışların şiddetli olması bekleniyor. Batı Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Ordu, Düzce, Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli, hatta yer yer çok kuvvetli ve şiddetli yağışlar olabileceği uyarısı yapıldı.

Raporda dikkat çeken bir diğer husus ise rüzgar uyarıları oldu. Kuzey ve kuzeybatı yönlerden orta, bazı bölgelerde kuvvetli rüzgarlar bekleniyor. Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da kısa süreli fırtına, Batı Karadeniz kıyılarında ise çok kuvvetli hatta tam fırtına şeklinde esmesi öngörülüyor.

shutter-son-dakika-firtina-meteorloji-hava-durumu-16-9-1576998781.jpeg

Hava sıcaklıklarında da değişiklikler bekleniyor. Kuzey, iç ve batı bölgelerde yağışlı hava ile birlikte hissedilir derecede azalma beklenirken, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Sarı kodlu uyarı yapılan iller arasında Ağrı, Bitlis, Elazığ, Erzurum, Mersin, Kars, Malatya, Muş ve Sinop bulunurken, turuncu kodlu uyarı yapılan iller ise Artvin, Bingöl, Erzincan, Hakkari, Kastamonu, Rize, Tunceli ve Şırnak olarak açıklandı.

Bu durumda vatandaşların dikkatli olmaları ve gerekli önlemleri almaları öneriliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet