Somali Cumhurbaşkanı'nın Oğlu Kaçtı: Savcılık Kararı Çıkarıldı!

Fatih'te motosikletli kurye Yunus Emre Göçer'e çarpıp ölümüne neden olan Somali Cumhurbaşkanının oğlu Mohammed Hassan Shekh Mohamud'un yurt dışına çıkışı ve sonrasında yaşanan adli süreç, olayın yankıları devam ediyor.

Yayınlanma:
Somali Cumhurbaşkanı'nın Oğlu Kaçtı: Savcılık Kararı Çıkarıldı!

Fatih'te geçtiğimiz günlerde meydana gelen bir trafik kazasında, motosikletli kurye Yunus Emre Göçer, Somali Cumhurbaşkanının oğlu Mohammed Hassan Shekh Mohamud'un kullandığı aracın çarpması sonucu ağır yaralanarak hayatını kaybetti. Kazadan sonra Mohamud, 2 Aralık'ta yurt dışına çıktı.

Kaza Sonrası Soruşturma ve Bilirkişi Raporu

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, kaza ile ilgili soruşturma başlatarak, Mohamud hakkında yurt dışına çıkış yasağı koydu ve kazanın detaylarını incelemek üzere dosyayı bilirkişiye gönderdi. Bilirkişi tarafından hazırlanan raporda, Göçer'in kusursuz olduğu, Mohamud'un kusurlu olduğu belirtildi.

Yakalama Kararı ve Şüphelinin Durumu

Soruşturmayı yürüten savcılık, bilirkişi raporu doğrultusunda Mohamud hakkında "Taksirle ölüme neden olma" suçu kapsamında yakalama kararı çıkardı. Kararda, Mohamud'un yakalanması ve 24 saat içinde savcılıkta ifadesinin alınması talep edildi. Ancak, polisin yaptığı incelemeler sonucu Mohamud'un kazadan kısa bir süre sonra yurt dışına çıktığı tespit edildi. Bu durum, adli sürecin seyrini etkileyen önemli bir gelişme olarak kayda geçti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet