Zonguldak'ta Batan Gemi İçin Arama Kurtarma Çalışmaları 19. Gününde Devam Ediyor

Zonguldak Ereğli açıklarında batan "Kafkametler" adlı geminin kayıp 7 mürettebatını bulmak için yapılan arama çalışmaları 19. gününe girdi. Sahil Güvenlik ve diğer ekipler, karadan ve denizden yoğun bir şekilde arama faaliyetlerini sürdürüyor.

Yayınlanma:
Zonguldak'ta Batan Gemi İçin Arama Kurtarma Çalışmaları 19. Gününde Devam Ediyor

Zonguldak Ereğli ilçesinde 19 Kasım'da fırtına nedeniyle mendireğe çarparak batan "Kafkametler" isimli kuru yük gemisinin mürettebatını arama çalışmaları devam ediyor. Gemide bulunan 12 kişilik Türk mürettebatın 5'inin cesedine ulaşılırken, kayıp 7 kişi için çalışmalar 19. gününde de sürüyor.

Arama Çalışmalarının Detayları ve Ekiplerin Faaliyetleri

Arama çalışmaları, Sahil Güvenlik, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü (KEGM), AFAD ve diğer ilgili ekipler tarafından yürütülüyor. Çalışmalar, hem karadan hem de denizden devam ediyor. Deniz Üs Komutanlığı personeli, liman içindeki kıyı kesimlerinde botla arama yaparken, sahil güvenlik ekipleri de liman içi ve dışında yoğun bir arama faaliyeti gerçekleştiriyor. Ekiplerin aramalarına özellikle Erdemir Limanı bölgesinde yoğunluk verdiği bildiriliyor.

Geminin Batışı ve Kayıp Mürettebat

Rusya'dan İzmir Aliağa Limanı'na yük taşıyan Türk bayraklı "Kafkametler" adlı gemi, Karadeniz bölgesinde etkili olan fırtına nedeniyle 19 Kasım'da Ereğli Limanı'ndan çıkarken askeri bölgedeki mendireğe çarparak batmıştı. Kazanın ardından başlatılan arama kurtarma çalışmalarında, gemide bulunan 12 kişilik mürettebattan 5'inin cesedine ulaşılmış, diğer 7 kişinin aranmasına devam ediliyor. Bu olay, denizcilik sektöründe güvenlik ve acil durum müdahalelerinin önemini bir kez daha gündeme getiriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet