CZN Burak ve Babası Hakkında Dava Açıldı: 5 Yıla Kadar Hapis İstemiyle Yargılanıyorlar

Ünlü sosyal medya fenomeni CZN Burak olarak bilinen Burak Özdemir ve babası İsmail Özdemir, kentsel sit alanı içerisinde izinsiz inşaat yaptıkları iddiasıyla yargılanmaya başlandı. Dava sürecinde, beş yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Yayınlanma:
CZN Burak ve Babası Hakkında Dava Açıldı: 5 Yıla Kadar Hapis İstemiyle Yargılanıyorlar

İstanbul'da bulunan bir kentsel sit alanında yapılan inşaat faaliyetleri izinsiz olduğu gerekçesiyle hukuki sürece taşındı. CZN Burak olarak adını duyuran sosyal medya fenomeni Burak Özdemir ve babası İsmail Özdemir hakkında, bu izinsiz inşaat faaliyetleri nedeniyle dava açıldı.

İddialara göre, İstanbul Üsküdar'da yer alan kentsel sit alanında izinsiz bir şekilde inşaat faaliyeti gerçekleştirildi. Yetkililer, bu durumu fark ederek hukuki yollara başvurdu. İnşaatın sahipleri olarak gösterilen CZN Burak ve babası İsmail Özdemir, yargılama süreci başlatılan isimler arasında yer alıyor.

Dava sürecinde, kentsel sit alanında izinsiz inşaat yapmanın yanı sıra imar planına aykırı faaliyetlerde bulunma iddiası da yer alıyor. Bu nedenle CZN Burak ve babası hakkında beş yıla kadar hapis cezası isteniyor. Yargılamanın ilerleyen aşamalarında mahkeme tarafından yapılacak değerlendirmeler sonucunda ne tür bir karar çıkacağı merak konusu oldu.

“Sadece Basit Tadilat Yaptım”

Yargılama sırasında İsmail Özdemir, savunmasında şunları söyledi: “Söz konusu mülk bana ait. Bu taşınmazda sadece basit bir tadilat gerçekleştirdim. Bu basit tadilat işlemi için belediyeden gerekli izni aldım. Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Kurulu'ndan izin alınması gereken bir durum söz konusu değildir, bu nedenle bu tür bir izin almadım. Beni suçlayan iddiaları kabul etmiyorum ve beraatimi talep ediyorum.”

İzin Alınmadan İnşaat Yaptıkları İddiasıyla 5 Yıl Hapis İsteniyor

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, izinsiz inşaat faaliyeti ihbarı üzerine yapılan dış incelemelerde henüz tamamlanmamış bir yapı tespit edildi. İnşaatın izin belgesi olmadığı ifade edilen iddianamede, CZN Burak ve babası İsmail Özdemir'in Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefetten 5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları talep ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet