Eski MASAK Başkan Yardımcısı Dr. Ramazan Başak'tan Dilan Polat ve Engin polat için çarpıcı açıklama!

Eski MASAK Başkan Yardımcısı Dr. Ramazan Başak kara para aklamakla yargılanan Dilan Polat ve Engin Polat çifti için çarpıcı iddialarda bulundu. Başak sözlerinde ''“MASAK tedbir almazsa siz inceleme yaparken servetlerini kurtarabilirler” uyarısında bulundu.

Yayınlanma:
Eski MASAK Başkan Yardımcısı Dr. Ramazan Başak'tan Dilan Polat ve Engin polat için çarpıcı açıklama!

Eski Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) Başkan Yardımcısı Dr. Ramazan Başak, 'kara para aklama' iddialarıyla ve lüks yaşantısıyla gündemden düşmeyen, sosyal medya ünlüsü ve iş insanı olarak adı duyulan Dilan Polat ve Engin Polat ile ilgili iddialar ve el konulan şirketler hakkında konuştu. Başak, şaşaalı hayatları tartışılan, haklarında soruşturma açılan Polat çifti için, “MASAK tedbir almazsa siz inceleme yaparken servetlerini kurtarabilirler” dedi.

Sözcü TV'de gazeteci İpek Özbey'in konuğu olan Başak, haklarında soruşturma açılan Polat çifti için işleyecek süreci ve tedbir alınmazsa olabilecekleri şöyle aktardı:

'16 ŞİRKET TEK ELDEN YÜRÜTÜLÜYOR'

“Polat ailesi ve yakınlarına ait olan 16 şirketin ortak bir özelliği var. Tek elden yönetiliyor. Daha çok Engin Polat ve Dilan Polat'ın hakimiyetinde ve etkinliğinde yürütülüyor. Tedarikçi olarak nitelendirilen şirketlerin ortak özellikleri de gerçek bir mal alışı gerçekleştirebilecek bir niteliğe sahip değiller.

Engin Polat'a ait Milda Gayrimenkul Otomotiv Sanayi ve Ticaret şirketi 2022'de 1 milyon lira sermaye ile kurulmuş, 2023'te sermaye artırımıyla 199 milyon daha ilave ile 200 milyon liraya çıkmış sermaye. Bu çok büyük bir artış. Bu ortaklara borçlar hesabından karşılanmış.

'TEDBİR ALMAZSANIZ PARAYI KAÇIRABİLİRLER'

Ortaklık yapıları değiştirilmiş 3 şirket var. Bu üç şirket tedarikçi şirket. Bunlar 1 milyon sermayeli, 200 bin sermayeli ve 50 bin sermayeli şirket. Bu şirketler 2 Özbek ve bir İranlı ortaklı ve şu anda tasfiye halinde.

MASAK'ın muhtemelen vergi müfettişleri kara para aklamayla ilgili bir rapor düzenlemiş. Bunu bozabilecek mahkeme ve savcılık dışında herhangi bir merci yok.

Savcılığın mallara el koyduğu ve yurt dışına çıkış yasağı getirdiği söyleniyor. MASAK, aklama ile terörizmin finansmanı ile ilgili ciddi emarelerin olduğunu düşünüyorsa işlemlerin ertelenmesi talebinde bulunabiliyor. El koyma kararından bence daha önce muhtemelen MASAK bu işlemlerin ertelenmesi, yani geçici olarak el konulmasını gibi bir müesseseyi devreye almıştır. Aksi takdirde yaklaşık 1 aydır konuşulan bir mesela, eğer böyle bir tedbir almazsanız kötü niyetli ise kişi parayı da kaçırabilir.”

DİLAN POLAT HAKKINDA 'MAİL ORDER' İDDİALARI

Genel seçim öncesi sosyal medyada siyasetçiler ve iş insanları hakkında çeşitli iddialar ortaya atan ve çektiği videoları ile gündem olan, son olarak İspanya'da yakalanıp 4 gün içinde serbest kalan Muhammed Yakut, sosyal medya fenomeni Dilan Polat ve eşi Engin Polat hakkında konuşmuştu.

Polat çifti ve geçmişleri ile ilgili iddialarda bulunan Yakut, Polat çiftinin mail order yolu ile kara para akladığını öne sürmüştü.

'MAİL ORDER YAPIYOR KUYUMCULUK ÜZERİNE'

“Engin Polat, Dilan Polat, Sıla Doğu bunların ne iş yaptığını biliyor musunuz? Ben babasını da tanırım. 2012'de yattığım cezaevinde öldü. Babasının anasını niye öldürdüğünü de bilirim. Hangi Batmanlı sanatçıdan dolayı namus davasından öldürdüğünü... Öyle namuslu babaları vardı cezaevinde kahrından öldü” ifadelerini kullanan Yakut, gazeteci Erk Acarer’in yayınında şu ifadeleri kullanmıştı:

“Sen çıkacaksın Dubai'de kafana taçlardan dolar koyacaksın. Ferrarilere bineceksin. Muhammet Yakut hakkında İstanbul Emniyeti'nde 3 tane şerefsiz emniyetçi ile hakkımda dava açacaksın. Dayınız Murat Ayhan sizi sokaklara atıyor. Holding sahibiydi. Sokakta yatıyordunuz. Tele kızlık yapıyordun Sıla Doğu. Allah belanı versin, hakkımda gidip şikâyetçi oluyorsun. Engin Polat ile Dilan Polat ne iş yapıyor biliyor musun? Mail order yapıyor kuyumculuk üzerine…”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet