Filistin asıllı model Gigi Hadid'ten savaş açıklaması

Filistin asıllı Gigi Hadid, sosyal medya hesabından İsrail-Filistin savaşıyla ilgili bir açıklama yaptı. "Filistinliler için umutlarım ve hayallerim var ama bunların hiçbiri, tek bir Yahudi'nin bile zarar görmesini içermiyor" diyen Hadid, "Hem Filistinli hem de Yahudi sevdiklerimle taziyelerimi paylaşıyorum" ifadesini kullandı.

Yayınlanma:
Filistin asıllı model Gigi Hadid'ten savaş açıklaması

Filistinli iş insanı Muhammed Hadid’in ABD'de doğup büyüyen 28 yaşındaki ünlü model Gigi Hadid, İsrail ve Filistin arasında yaşanan gerginliğie ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Gigi Hadid, “Filistinlilerin mücadelesine karşı derin bir empati ve üzüntü duyuyorum. Filistinliler için umutlarım ve hayallerim olsa da, bunların hiçbiri bir tek Yahudi'nin bile zarar görmesini içermiyor” ifadesinde bulundu.

Masum insanların terör saldırısında katledilmesini kınayan Gigi Hadid, Filistinli ve Yahudi arkadaşlarına destek gönderdi.

'HER GÜN TAŞIDIĞIM BİR SORUMLULUK'

Hadid, “Düşüncelerim bu haksız trajediden etkilenen herkesle ve bu çatışmanın yok ettiği masum canlarla… Ki bunların çoğu sadece birer çocuk” dedi.

Gigi Hadid Filistinlilerin özgürlük mücadelesine ve işgal altındaki yaşamlarına karşı “her gün taşıdığım bir sorumluluk” diyerek büyük bir üzüntü duyduğunu belirtirken Yahudi dostlarına da seslendi:

“Daha önce de yaptığım gibi, Yahudi dostlarıma karşı da bunu açıkça ifade etme sorumluluğu hissediyorum. Filistinliler için umutlarım ve hayallerim olsa da, bunların hiçbiri bir Yahudi'nin zarar görmesini içermiyor. Masum insanların terörize edilmesi 'Özgür Filistin' hareketi ile uyumlu değildir ve bu harekete hiçbir faydası yoktur”

'HİÇBİR MASUM HAYATINI KAYBETMEYİ HAKETMİYOR'

Filistinli ya da İsrailli hiçbir masum sivilin hayatını kaybetmeyi hak etmediğini belirten Gigi Hadid, Filistin yanlısı olmanın Antisemitik olmak anlamına geldiği şeklindeki yanlış düşüncenin sürdürülmesine “Bugün hem Filistinli hem de Yahudi sevdiklerimle başsağlığı dileklerimi paylaşırken acı çekiyorsanız, size sevgimi ve gücümü gönderiyorum. Her kim ve her nerede olursanız olun” sözleriyle karşı çıktı.

Ünlü model, Instagram'da yaptığı açıklamayı "Milliyeti, dini kökeni veya nerede doğduğu fark etmeksizin herkesin temel insan hakları, güvenlik ve adil muameleyi hak ettiğinin altını çizerken paylaşımını “Sözlerimin asla yeterli olmayacağını ya da pek çok kişinin derin yaralarını iyileştirmeyeceğini biliyorum ama masum hayatların güvenliği için her zaman dua ediyorum” diyerek bitirdi.

Filistin meselesi konusunda ablası Gigi’den çok daha fazla paylaşım yapan Bella Hadid ise henüz son yaşananlarla ilgili herhangi bir paylaşım yapmadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet