Friends'in Dizisinin Yıldızı Matthew Perry'nin Ölüm Sebebi

"Friends" dizisindeki "Chandler Bing" rolüyle tanınan ABD'li oyuncu Matthew Perry'nin 28 Ekim'de yaşamını yitirmesi üzerine yapılan otopsi sonuçları, ölüm sebebinin ketamin kullanımı ardından havuzda boğulma olduğunu ortaya koydu.

Yayınlanma:
Friends'in Dizisinin Yıldızı Matthew Perry'nin Ölüm Sebebi

"Friends" dizisiyle tanınan 54 yaşındaki ABD'li oyuncu Matthew Perry'nin otopsi sonuçları, oyuncunun ölüm sebebinin ketamin kullanımı ardından havuzda boğulma olduğunu gösterdi. Oyuncunun ölümüyle ilgili detaylar, otopsi raporunda açıklandı. Raporda, anestezik ketaminin etkileri sonucu boğularak hayatını kaybettiği, ayrıca koroner atardamar hastalığı ve opioid bağımlılığını tedavi etmek için kullanılan Buprenorfin'in de ölümde etkili olduğu belirtildi.

Otopsi Raporundan Detaylar

Otopsi raporunda, Perry'nin "19 aydır uyuşturucu kullanmadığını iddia ettiği" ifade edilirken, yakınlarının oyuncuya uygulanan "ketamin infüzyon terapisi" hakkında bilgi verdikleri kaydedildi. Otopsi doktoru, Perry'nin vücudundaki ketaminin ameliyat sırasında kullanılan genel anestezi seviyesinde olduğunu belirtti.

Tehlikeli Tedavi ve Sonuçları

Johns Hopkins Üniversitesi tıbbi toksikoloğu Dr. Andrew Stolbach, Perry'nin vücudundaki ketamin miktarının bilincini kaybetmesine ve su yüzeyinde tutunamamasına neden olabilecek seviyede olduğunu belirtti. Stolbach, "Havuzda veya jakuzide, özellikle de yalnızken sakinleştirici ilaç kullanmanın son derece riskli olduğunu ve bu durumun ne yazık ki ölümle sonuçlandığını" ifade etti. "Friends" dizisindeki rolüyle tanınan Perry, 28 Ekim'de hayatını kaybetmiş ve daha önce Emmy ödülüne aday gösterilen oyuncu, 2022'de yayımlanan biyografisinde uzun süren bağımlılık mücadelesinden bahsetmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet