Kenan Işık öldü mü, Kenan Işık neden öldü, Kenan Işık kaç yaşındaydı?

Kenan Işık, Türk tiyatro ve sinemasının unutulmaz isimlerinden biri olarak 76 yaşında aramızdan ayrıldı. 10 yıl süren koma süreci ve ardından gelen ölüm haberi, hayranlarını derin bir yasa boğdu. Işık'ın hayatı ve kariyeri boyunca elde ettiği başarılar, Türk sanat dünyasında unutulmaz izler bıraktı.

Yayınlanma:
Kenan Işık öldü mü, Kenan Işık neden öldü, Kenan Işık kaç yaşındaydı?

Yaklaşık 10 yıldır komada yaşam mücadelesi veren ünlü tiyatro ve sinema sanatçısı Kenan Işık, 76 yaşında hayata gözlerini yumdu. Bu haber, sanat dünyasında büyük bir üzüntü yarattı. Tüm Türkiye'nin yakından tanıdığı ve sevdiği Kim 500 Milyar İster adlı yarışma programının sunucusu olarak bilinen Kenan Işık, geniş bir hayran kitlesine sahipti. Kenan Işık'ın ölüm haberinin ardından, Google gibi arama motorlarında "Kenan Işık" hakkında yoğun bir araştırma başladı.

Kenan Işık'ın Neden Komaya Girdi

Ünlü tiyatrocu Kenan Işık, 21 Mart 2014 tarihinde spor sonrası girdiği saunada fenalaştı. Başını çarparak ciddi bir beyin kanaması geçirdi. Dört saat süren bir ameliyatın ardından, hayati tehlikeyi atlatmasına rağmen komaya girdi. Kim 500 Milyar İster programının sevilen sunucusu, tam 10 yıldır komada yaşam mücadelesi veriyordu.

Kenan Işık Kimdir?

1947 yılında Malatya'da doğan Kenan Işık, Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun oldu. 1973 yılında, dışarıdan sınavlarla Devlet Tiyatrosu sanatçısı oldu ve burada uzun yıllar oyuncu, yönetmen ve oyun yazarı olarak görev yaptı. 1996 yılında İstanbul Şehir Tiyatroları'na Genel Sanat Yönetmeni olarak atandı ve 2000 yılında Devlet Tiyatroları'ndan emekli oldu.

Tiyatro Kariyeri ve Abdülcanbaz Eseri

Kenan Işık, profesyonel tiyatro kariyerinde 100'ün üzerinde oyunda yazar, yönetmen ya da oyuncu olarak görev aldı. Behçet Bey'in Fötr Şapkası, Bebek Uykusu, Olmayan Kadın, Aşk Hastası gibi oyunların yanı sıra Keloğlan ve Zülfüsarı adlı çocuk oyunlarını da yazdı. Ahmet Hamdi Tanpınar'ın Huzur, Karen Blixen'in Ölümsüz Öykü adlı eserlerini ve Turhan Selçuk'un Abdülcanbaz adlı çizgi romanını sahneye koydu.

Kenan Işık'ın Kazandığı Ödüller

Bebek Uykusu ve Olmayan Kadın oyunları ile Kültür Bakanlığı en iyi oyun yazarı ödülü aldı. Behçet Bey'in Fötr Şapkası ile İş Bankası oyun yarışmasını, Keloğlan ve Zülfüsarı oyunuyla TBMM çocuk oyunları yarışmasından mansiyon, Olmayan Kadın ile Uluslararası Tiyatro Enstitüsü Avrupa Ödülü'nü kazandı. Huzur ise Türk Yazarlar Birliği’nin en iyi uyarlama ve Bakırköy Belediye Tiyatrosu en iyi oyun ödülüne layık görüldü.

Yönetmenlik Başarıları ve Diğer Çalışmaları

Kenan Işık, oyun yazarlığının yanı sıra yönetmen olarak da pek çok ödül kazandı. İki kez Kültür Bakanlığı en iyi yönetmen ödülünü kazandı. Ayrıca, Ulvi Uraz en iyi yönetmen, iki kez İsmet Kuntay en iyi yönetmen, Oyun Yazarları Derneği en iyi yönetmen ödüllerine layık görüldü. Makedonya Festivali’nde jüri özel ödülü, Nâzım Hikmet'in İvan İvanoviç Var Mıydı Yok Muydu oyunu ile Türkiye Eleştirmenler Birliği ve Avni Dilliğil en iyi yönetmen ödüllerini aldı. Aziz Nesin'in Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz oyunu ile de Avni Dilliğil en başarılı prodüksiyon ödülünü kazandı.

Gazetecilik ve Televizyon Kariyeri

Kenan Işık; Yeni Yüzyıl (1995-1998), Yeni Binyıl (2000) ve Akşam (2000-2002) gazetelerinde çalıştı. Televizyon ekranlarında ise Gülben Ergen ve Haldun Dormen ile paylaştığı Dadı adlı dizide başrol oynadı. 2005 yılında Star Haber'i sunmaya başladı ve 12 Haziran 2005 tarihinde haberi sunmayı bırakarak oyunculuğa döndü.

Kenan Işık, Türk televizyon programları arasında fenomen haline gelen Kim 500 Milyar İster (Değişen ismiyle Kim Milyoner Olmak İster) yarışmasının sunuculuğunu yaparak geniş kitlelere ulaştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet