Nilperi Şahinkaya Kendisine Yapılan Linçlere Cevap Verdi

Oyuncu Nilperi Şahinkaya, Cem Garipoğlu'nun kardeşi Sakine Garipoğlu ile aynı karede görüntülendikten sonra sosyal medyada gelen tepkilere yanıt verdi.

Yayınlanma:
Nilperi Şahinkaya Kendisine Yapılan Linçlere Cevap Verdi

Şahinkaya, Münevver Karabulut'un vahşice öldürüldüğü döneme atıfta bulunarak, Cem Garipoğlu'nun bu cinayetten sorumlu olduğunu hatırlattı. Olay, 2009 yılında Türkiye'nin gündemine oturmuş ve uzun süre tartışılmıştı. Cem Garipoğlu, 197 gün süren bir kaçışın ardından 17 Eylül 2009'da İstanbul'da teslim olmuş, ancak 10 Ekim 2014'te Silivri Cezaevi'nde intihar ederek hayatına son vermişti.

Sakine Garipoğlu İle Çekindiği Fotoğraf Olay Oldu

Nilperi Şahinkaya, Cem Garipoğlu'nun kardeşi Sakine Garipoğlu ile birlikte görüldüğü bir fotoğraf nedeniyle sosyal medyada eleştirilere maruz kaldı. Şahinkaya, bu eleştirilere bir video ile cevap verdi. Sakine Garipoğlu'nu tanımadığını ve onunla arkadaş olmadığını belirten Şahinkaya, yaşanan durumu şu şekilde açıkladı:

"Çeşme'de bir arkadaşım olan Melis ile yemek yemeye gittik. Orada Sakine ile tanıştım. Sakine, Melis'in arkadaşıydı. Yemek sonrası mekânda aynanın önünde fotoğraf çekildik. Bu anıyı paylaşarak sosyal medya sayfama ekledi. Ancak Sakine ile ben sosyal medyada bile takip etmiyoruz. Bu olay sonrası hakkımda haksız eleştiriler ve linç kampanyaları başlatıldı. Bu duruma sessiz kalmak yerine, gerçekleri anlatma ihtiyacı hissettim."

Nilperi Şahinkaya'nın bu açıklamaları, sosyal medya üzerinde başlayan tartışmalara ve eleştirilere bir yanıt niteliği taşıdı. Şahinkaya, adil bir şekilde değerlendirilmesi gereken bir durum hakkında kamuoyunu bilgilendirme çabasını gösterdi.

Nilperi Şahinkaya, yaptığı açıklamada olayın iç yüzünü anlatmaya devam etti. Sakine Garipoğlu ile tesadüfen tanıştıklarını ve sosyal medya paylaşımının da sıradan bir anı yakalama amacı taşıdığını belirtti. Ayrıca, Sakine Garipoğlu ile aralarında herhangi bir arkadaşlık veya ilişkinin olmadığını vurguladı.

Şahinkaya, "Sosyal medyada oluşturulan haksız kampanyalara karşı susmak yerine, gerçekleri paylaşma gereği duydum. Sakine'yi tanımadığım gibi, ailesiyle de herhangi bir bağım yoktur. Münevver Karabulut'un acı verici ölümüne saygısızlık yapmak amacım değildir ve asla olmayacaktır. Ben de bu tür trajik olaylara karşı derin bir üzüntü ve saygı duyarım" şeklinde açıklamada bulundu.

Nilperi Şahinkaya'nın bu net ve açık ifadeleri, olayın doğru anlaşılması ve sosyal medya üzerinden yapılan haksız eleştirilere karşı kendisini savunma amacını taşıdı. Şahinkaya, oluşan yanlış anlamaların düzeltilmesine ve kamuoyunun gerçekleri öğrenmesine yardımcı olmaya çalıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet