Koronavirüsten daha tehlikeli! Bu virüs 10 milyon insanı öldürebilir

Koronovirüsten sonra bu virüs herkesi tedirgin edecek! Uzmanlardan korkutan uyarı geldi: 10 Milyon insanı öldürebilir...

Yayınlanma:
Koronavirüsten daha tehlikeli! Bu virüs 10 milyon insanı öldürebilir

Küresel çapta ölümlere neden olan korona virüsünün ardından korkutan yeni bir hastalık çıktı. Bilim adamları bu hastalığın neden olacağı ölüm sayısını açıkladı.

inme-nedir.jpeg

GİDEREK ARTIYOR

Lancet Neurology dergisinde yayımlanan son araştırmaya göre, inme kaynaklı ölümler 2050 yılına kadar yüzde 50 artış gösterebilir. Bu durum, yılda ortalama 9,7 milyon insanın inme nedeniyle yaşamını yitirmesi anlamına geliyor. Özellikle düşük ve orta gelirli ülkelerin bu artıştan daha fazla etkileneceği belirtildi.

Araştırmada dikkat çeken bir diğer nokta ise, 55 yaş altında inme geçiren bireylerin sayısının giderek artması oldu. Bu trendin devam etmesi durumunda, genç yaşta inme geçirenlerin sayısındaki artışın önüne geçmek için acil önlemler alınması gerekiyor.

İNME KAYNAKLI ÖLÜMLERİN ARTIŞ NEDENİ

Uzmanlar, bu artışın temel nedenlerini sağlık bakım kaynaklarının eşitsiz dağılımı, önleyici programların yetersizliği ve yaşam tarzı faktörleri olduğunu söyledi. Dünya genelinde 2017 yılında inme tedavisi için 891 milyar dolar harcandığı belirtilen araştırmada, 2050 yılında bu miktarın yaklaşık 2,31 trilyon dolara çıkabileceği öngörüldü.

Uzmanlar, inme kaynaklı ölümleri azaltmak için farkındalık kampanyalarının düzenlenmesi, sağlık bakımının daha eşit bir şekilde dağıtılması ve önleyici önlemlerin alınması gerektiğine vurgu yaptı. Dünya çapında ölüm nedenleri arasında inme 2. sırada yer alıyor ve her yıl milyonlarca kişi bu sağlık sorunuyla mücadele ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet