Soğanın saklamanın bilinmeyen sırrı! Duyunca çok şaşıracaksınız

Kullanmadığınız soğanları doğru saklama yöntemi, soğanı taze tutmak için oldukça büyük önem taşıyor. Peki soğan saklamanın püf noktası nedir?

Yayınlanma:
Soğanın saklamanın bilinmeyen sırrı! Duyunca çok şaşıracaksınız

Türk mutfak kültüründe her yemeğin olmazsa olmazı soğandır. Öyle ki bir yemeğe soğan ve salça girmiyorsa o yemekten dahi sayılmaz. Fakat, neredeyse mutfakta hazırlanan her şeye kullandığımız soğanı doğru saklamak büyük önem taşıyor.

Özellikle kesilmiş soğanları açık havada bırakmamak gerekiyor. Aksi taktirde sağlıklı olan soğan vücudumuza aklımıza gelmeyecek zararlar verebiliyor. Peki, kesilmiş soğan nasıl saklanır? İşte cevabı...

kuru-sogan-nasil-saklanir-bd26f922-92ad-43ab-b80e-32b370824311.webp

SOĞAN SAKLAMA YÖNTEMLERİ

Kestiğiniz yarım soğanları saklamak için hava geçirmeyen bir kap kullanabilirsiniz. Hava geçirmeyen kaplar, soğanın soluduğu havayı sınırlayarak, tazeliğini korumasını sağlar.

Ayrıca kesilmiş soğanları plastik sargıyla sararak havayla temasını engelleyebilirsiniz. Bu soğanları sardıktan sonra buzdolabına koyarak uzun süre taze kalmasını sağlayabilirsiniz.

TAZELİĞİNİ MUTLAKA KONTROL EDİN

Kesilmiş yarım soğanları kullanmadan önce, bozulup bozulmadığını mutlaka kontrol etmelisiniz. Eğer kokusunda ya da görünüşünde bir değişim varsa o soğanı sakın kullanmayın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet