Alanya'nın tercihi açıklandı! İşte son anket...

Alanya'da seçmenin seçimlerde hangi parti ve adaylara oy vereceği ve kimlerin kazanacağı merak konusu olurken halkın nabzı tutuldu ve son anket sonuçları açıklandı.

Yayınlanma:
Alanya'nın tercihi açıklandı! İşte son anket...

31 Mart İdari Mahalli Genel Seçimler yaklaşırken, siyasi partiler ve adaylar arasındaki yarış da hızlandı. Gezici Araştırma Merkezi tarafından yapılan son anket ile Antalya'nın ilçesi Alanya'daki seçmenin nabzı tutuldu. Alanya'dan gelen son rakamlara göre; CHP adayı Osman Tarık Özçelik seçim yarışını, Cumhur İttifakı Adem Murat Yücel'in önünde götürüyor.

ALANYA'DA HANGİ ADAY ÖNDE?

1 ile 3 Mart 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen ankete 5 bin 773 kişi katıldı. Seçim anketine göre; katılımcıların yüzde 43.1'i Alanya Belediye Başkanlığı için CHP adayı Osman Tarık Özçelik'i tercih etti. AK Parti ve MHP'yi temsilen Cumhur İttifakı adayı Adem Murat Yücel'in oy oranı yüzde 37.2 olsu. İYİ Parti adayı Mehmet Şahin'in oy oranı ise yüzde 16.5'te kaldı.

secim.jpg

ALANYALI SEÇMENİN TERCİHİ

Diğer yandan ankete katılanların yüzde 48.8'i Alanya Belediyesi'ni 'en iyi şekilde yönetebileceğine inandığı aday' olarak Osman Tarık Özçelik'i gösterdi. Yüzde 29.2'si Adem Murat Yücel'i, yüzde 14.3'ü Mehmet Şahin'i tercih ettiği. Kararsızların oranı ise yüzde 7.7 olarak belirlendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet