Bakan Tunç Torpil İddialarına Yanıt Verdi

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kamuda torpil görüntüleri hakkında sorulan sorulara cevap verdi. Tunç torpil iddialarını reddederken, "Referanslar olabilir, talepler olabilir ama değerlendirilirken liyakata bakılır." dedi. Ayrıca Tunç açıklamasında Yargıtay'ın TİP milletvekili Can Atalay ile ilgili verdiği kararı da değerlendirdi.

Yayınlanma:
Bakan Tunç Torpil İddialarına Yanıt Verdi

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Adalet Bakan Yardımcısı Ramazan Can'ın kameralara yansıyan torpil yazışmalarını skandal ifadelerle savundu. Herkesin kendilerine ulaşabileceğini, çeşitli taleplerde bulunabileceğini öne süren Tunç, "Referanslar olabilir, talepler olabilir ama değerlendirilirken liyakata bakılır. Tek meselemiz liyakattır" dedi.

Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) Türkiye İşçi Partisi'nden (TİP) Hatay Milletvekili seçilen Can Atalay ile ilgili ikinci ihlal kararına da uyulmaması kararını da değerlendiren Tunç, "Anayasal düzene karşı işlenen suçlar dokunulmazlık dışındadır. Kesinleşmiş bir hüküm söz konusu ve bu kesinleşmiş hüküm de şu an TBMM'de" diye konuştu.

Tunç'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Bakan yardımcımızla ilgili basına intikal eden hususları gördük. Tek bir isteğimiz var liyakat. Talepler her yerden gelir. Değerlendirmesini yapacak olan komisyondur. Referanslar olabilir, talepler olabilir ama değerlendirilirken liyakata bakılır. Tek meselemiz liyakattır.

Bize herkes ulaşabilir, mail atabilir, cep telefonlarımıza mesaj atabilir. Değerlendirecek olan komisyonlardır. Çeşitli sınavlardan geçerler sonrasında liyakata dikkat ederiz. Talepleri alırız.

(Yargıtay'ın Can Atalay kararı) Anayasal düzene karşı işlenen suçlar dokunulmazlık dışındadır. Kesinleşmiş bir hüküm söz konusu ve bu kesinleşmiş hüküm de şu an TBMM'de"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet