Osman Özçelik, engelli vatandaşlarla buluştu!

CHP Alanya Belediye Başkan Adayı Osman Tarık Özçelik, engelli bireyler ve aileleriyle buluşarak yaşadıkları sorunları dinledi. Toplantıda, engellilerin haklarına vurgu yaparak "Engelsiz Kent" hedefi koyan Özçelik, projelendirecekleri çözüm önerileriyle ilgili taahhütte bulundu.

Yayınlanma:
Osman Özçelik, engelli vatandaşlarla buluştu!

Alanya Belediye Başkan Adayı Osman Tarık Özçelik, halkla buluşmalarına engelli bireyler ve aileleriyle başlayarak, Kızlarpınarı Mahallesi Uluiş Camii'nde düzenlenen toplantıda vatandaşlarla bir araya geldi. Toplantıya, emekli öğretmen eşi Canan Özçelik ve avukat, iş insanı kızı Gamze Özçelik Karabacak ile birlikte katılan Özçelik, engelli bireylerin ve ailelerinin yaşadığı sorunları dinledi.

"ENGELSİZ KENT HEDEFLİYORUZ"

Toplantının organize edilmesine katkı sağlayan Patika Derneği ve Engelsiz Yaşamevi Derneği yöneticilerine teşekkür eden Özçelik, Anayasanın eşitlik ilkesine bağlı olduğunu vurgulayarak, engelli bireylerin vatandaşlık haklarına kısıtlama olmadan ulaşmalarının doğal hakları olduğunu belirtti. "Engelsiz Kent" hedefiyle yola çıktıklarını ifade eden Özçelik, "Yaşadığınız sorunları ve taleplerinizi bizzat sizlerden duymak istedik" dedi.

Toplantıda engelli bireyler ve aileleri, yaşadıkları sorunları dile getirirken duygusal anlar yaşandı. Engelli çocukların takibine dair eksiklikler, eğitim ve yeteneklere yönelik sistemli bir kayıt sisteminin olmaması, güvenli yaşam merkezlerinin eksikliği gibi konular gündeme geldi. Bir engelli yakınının içten konuşması salondakilere duygu dolu anlar yaşattı.

Başkan Adayı Osman Tarık Özçelik, toplantıda dile getirilen her konuyu not aldıklarını ve her birisinin takipçisi olacaklarını belirtti. İlk 3 ay içinde bu toplantıyı tekrar yapacaklarını ve çözüm önerilerini projelendireceklerini ifade eden Özçelik, "İnşallah Belediye Başkanı olduktan sonra, dile getirilen sorunları çözeceğiz. Bu sorunların yarısını 2 yıl içinde çözeceğiz, kalan yarısını da çok uzak olmayan bir takvimde sonuçlandıracağız" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet