Antalyaspor'a FIFA'dan transfer darbesi!

FIFA'nın aldığı kararla, üç dönem transfer yasağı getirilen Antalyaspor'un cezası güncellemeye uğrayarak süresize çevrildi.

Yayınlanma:
Antalyaspor'a FIFA'dan transfer darbesi!

FIFA, Süper Lig ekiplerinden Bitexen Antalyaspor'a, geçtiğimiz Aralık ayından bu yana süregelen transfer yasağı cezasına ek olarak, Jehezkel vakası sonrası bir yasak daha ekledi. Güney ekibinin cezası, üç dönemlik kısıtlamadan süresiz bir yasağa dönüştürüldü.

BORÇ ÖDEME ZORUNLULUĞU

FIFA'nın 7 Mart'ta aldığı bu yeni karar, 11 Mart Pazartesi günü FIFA'nın resmi internet sitesi aracılığıyla kamuoyuna duyuruldu. Antalyaspor, ihtilaflı oyunculara olan borçlarını kapatacağı zamana kadar transfer yapamayacak. Kulüp, borçlarının tamamını ödeyene kadar bu süresiz yasağın etkisi altında kalacak.

CEZA DETAYLARI VE LUİZ ADRİANO VAKASI

Antalyaspor'un Erkan Eyibil, Amar Gerxhaliu ve Gustavo Blanco Leschuk gibi oyunculardan kaynaklanan yaklaşık 780 bin Euro'luk bir transfer engeli bulunuyor. Ayrıca, geçtiğimiz sezon devre arasında sözleşmesini fesheden Luiz Adriano'nun açtığı dava sonuçlanmak üzere ve bu davalar için kulübün ödemesi gereken miktarın yaklaşık 1.5 milyon Euro olacağı tahmin ediliyor.

JEHEZKEL OLAYI

Trabzonspor maçındaki golün ardından Türkiye'den ayrılan Sagiv Jehezkel'in, Şubat ayında FIFA'ya giderek Antalyaspor'u şikayet ettiği ve kulüpten 1 milyon 260 bin Euro tazminat talep ettiği belirtildi. Jehezkel'in, sözleşmesinin devam ettiği gerekçesiyle antrenmana çıkması için davet gönderilmesi üzerine, FIFA'ya başvurduğu ve tazminat talebinde bulunduğu ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet