Beşiktaş, Ernesto Valverde'yi Teknik Direktörlük İçin Düşünüyor

Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in 16. haftasında Alanyaspor'a mağlup olduktan sonra teknik direktör Rıza Çalımbay ile yollarını ayırdı. Siyah-beyazlı ekip, yeni teknik direktör arayışlarına hızlı bir şekilde başladı ve Barcelona'nın eski teknik direktörü Ernesto Valverde ile görüşmelere başlamayı planlıyor.

Yayınlanma:
Beşiktaş, Ernesto Valverde'yi Teknik Direktörlük İçin Düşünüyor

Trendyol Süper Lig'in 16. haftasında Alanyaspor'a karşı aldığı 1-3'lik mağlubiyetin ardından Beşiktaş, teknik direktör Rıza Çalımbay ile yollarını ayırdı. Bu gelişmenin ardından, siyah-beyazlı ekip yeni teknik direktör arayışlarına hız kazandırdı.

Ernesto Valverde Gündemde

Beşiktaş'ın gündemine, 2022 yılı Temmuz ayından bu yana Athletic Bilbao'yu çalıştıran İspanyol teknik direktör Ernesto Valverde'nin geldiği belirtiliyor. Fanatik gazetesinden Orhan Yıldırım'ın haberine göre, 59 yaşındaki Valverde ile ilk temaslar kuruldu. 2017-2020 yılları arasında Barcelona'yı çalıştıran ve bu süreçte dört şampiyonluk kazanan Valverde'nin, Beşiktaş yönetimiyle yakında bir görüşme yapacağı ifade ediliyor.

Beşiktaş yönetimi, bu görüşmelerin olumlu geçmesi durumunda tecrübeli teknik adamla sözleşme imzalamayı planlıyor. Valverde'nin, Athletic Bilbao ile olan kontratının sezon sonunda sona ermesi ve tecrübeli teknik direktörün serbest kalacak olması, Beşiktaş için önemli bir fırsat olarak değerlendiriliyor. Bu hamle, Beşiktaş'ın gelecek sezon için ciddi bir teknik direktör değişikliğine gitmeyi planladığının bir göstergesi olarak görülüyor.

14344982090.webp

Ernesto Valverde Kimdir?

9 Şubat 1964 Yılında İspanya'da dünyaya gelen Ernesto Valverde Tejedor 1983-97 yılları arasında süren futbol kariyerine Alaves takımında başlamıştır. Daha sonraki yıllarda Espanol, Barcelona, Athletic Bilbao takımlarında forvet pozisyonunda sürdüren Alaves, Mallorca takımıyla yeşil sahalara veda etmiştir.

Teknik direktörlük kariyerine Athletic Bilbao altyapısında başlayan Valverde, Bilbao dışında Espanyol, Olimpiakos, Villareal takımlarında görev almıştır. 2017 ile 2020 yılları arasında Barcelona'yı yönetmiştir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet