Kuntz kendi ipini kendi çekti!

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz'un Japonya mağlubiyeti sonrası futbolculara yaptığı eleştirel açıklamalar gündemi sarsarken, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Kuntz'un sözlerini değerlendirdi ve geleceğe dair önemli mesajlar verdi.

Yayınlanma:
Kuntz kendi ipini kendi çekti!

A Milli Futbol Takımı'nın son dönemdeki performansı ve özellikle Japonya'ya karşı alınan 4-2'lik mağlubiyet, teknik direktör Stefan Kuntz'un geleceğini tartışmalı hale getirdi. Kuntz, maç sonrası yaptığı eleştirel açıklamalarla futbolcuları hedef tahtasına koydu ve bu durum "futbolcularla Kuntz'un arasındaki iplerin koptuğu" şeklinde yorumlandı.

MEHMET BÜYÜKEKŞİ: "HOCAMIZ KENDİ BACAĞINA ATEŞ ETTİ"

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Milliyet Gazetesi Yazarı Attila Gökçe'ye konuşarak Stefan Kuntz'un açıklamalarını değerlendirdi. Büyükekşi, "Herkese ılım, sabır ve sükunet tavsiye ediyorum. Hocamız maçtan sonraki açıklamalarıyla maalesef kendi bacağına ateş etti. Çok üzücü bir durum" ifadelerini kullandı.

"KUNTZ'UN FUTBOLCULAR HAKKINDAKİ AÇIKLAMALARI ÇOK ŞANSSIZ"

Başkan Büyükekşi sözlerine şöyle devam etti: "Hocamızın Japonya maçından sonra yaptığı açıklamalar maalesef çok şanssız açıklamalardır. Bazı futbolcular hakkındaki kanaatleri elbette önemlidir. Bunları daha sakin bir ortamda oyuncularıyla yüz yüze görüşerek, görüşlerini anlatarak ve onları dinleyerek paylaşabilirdi. Bu açıklamalardan sonra medyada yoğun eleştiriler ve bazı söylentiler dile getirildi. Federasyonumuz, Milli Takımımız’ın Euro 2024 hedeflerini umut verici sonuçlarla koruduğuna ve devam ettiğine inanmaktadır."

BÜYÜKEKŞİ'DEN FUTBOLCULARA ÖZEL İLGİ

Başkan Büyükekşi, futbolcularla özel olarak ilgilendiğini ve onları sık sık telefonla aradığını belirtti. Ayrıca, milli oyuncu Arda Güler'in durumu hakkında bilgi vererek, milli takımın önemli maçlarına hazırlıklarını sürdürdüklerini vurguladı.

STEFAN KUNTZ'UN ELEŞTİRİLERİ NE İFADE ETMİŞTİ?

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, Japonya maçı sonrası oyuncularını eleştirerek, "Benim sorumluluk alanım kesinlikle oyuncular, ben oyuncularımdan bazı şeyleri bekleyebilirim. Fakat oyuncularımın da A Milli forma için yüzde yüzlerini verecek seviyeye kendilerini getirmeleri gerekiyor. Gerçekten en çok canımı acıtan konu, eğer oyuncular kendileri için yüzde yüzünü vermeye razı değillerse en çok canımı o acıtıyor. Sahanın ortasında cevap verilir, röportajlarda değil." ifadelerini kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet