Rıza Çalımbay 18 yıl aradan sonra dönüyor! O takımın yeni teknik direktörü...

Trendyol Süper Lig tarihinin en tecrübeli teknik direktörü Rıza Çamlıbay 18 yıl aradan sonra Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü olarak yeniden sahalara dönüyor...

Yayınlanma:
Rıza Çalımbay 18 yıl aradan sonra dönüyor! O takımın yeni teknik direktörü...

Trendyol Süper Lig tarihinde 632 maçta görev alarak Süper Lig tarihinin en tecrübeli teknik adamı olan Rıza Çalımbay'ın yeni durağı belli oldu. Tecrübeli teknik adamın yeni durağı herkesi şaşırttı. Başarılı teknik adam 18 yıl aradan sonra geri dönüyor.

Son olarak Sivasspor'da görev alan ve kırmızı-beyazlı ekiple özellikle Avrupa kupalarında başarılı sonuçlara imza atan, geçtiğimiz sezonun sona ermesiyle de Sivasspor'dan ayrılan Rıza Çalımbay'ın yeni durağı belli oldu. Başarılı teknik adamın yeni durağı herkesi şaşırttı.

Bir süredir takım çalıştırmayan Bir süredir takım çalıştırmayan tecrübeli hocanın yeni durağı belli oldu. Gazeteci Serdar Sarıdağ'ın haberine göre; Dün akşam UEFA Avrupa Konferans Ligi karşılaşmasında İsviçre ekibi Lugano'ya 2-3 mağlup olarak Şenol Güneş ile yollarını ayıran Beşiktaş, Rıza Çalımbay'ı gözüne kestirdi.

Başarılı teknik adamla yaşanan ayrılık sonrasında siyah-beyazlı ekipte ilk olarak Rıza Çalımbay ismininn gündeme geldiği öğrenildi.

Siyah-beyazlı ekibin başına geçeceğine yönelik iddiaların ardından sessizliğini bozan Rıza Çalımbay, Milliyet'in haberine göre; Henüz bir teklif almadığını, ancak Beşiktaş'tan teklif geldiği takdirde söz konusu teklifi kabul edeceğini açıklayarak "Şu anda her şey taze. Bana gelen teklif yok. Ancak teklif gelirse her zaman göreve hazırız" ifadelerini kullandı.

Daha önce 2005 yılında Beşiktaş'ta görev alan Rıza Çalımbay, siyah-beyazlı ekibin başında 31 maçta görev alırken söz konusu karşılaşmalarda 18 galibiyet 8 beraberlik ve 5 yenilgi yaşadı. Başarılı teknik adam Beşiktaş'ta çalıştığı dönem boyunca 2,00 puan ortalaması tutturdu.

Siyah-beyazlı yönetimin sezon sonuna kadar Rıza Çalımbay'ı göreve getirmeyi hedeflediği ileri sürüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet