Savaşmamak için Antalya'dan Amerika'ya kaçtı

Chernomorets takımının antrenörü 36 yaşındaki Igor Kasyanenko, hazırlık için Antalya kampına gelmesinin ardından Ukrayna'daki savaş ortamına dönmemek için takımını bırakıp Amerika'ya kaçtı.

Yayınlanma:
Savaşmamak için Antalya'dan Amerika'ya kaçtı

Kasyanenko, ülkenin Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın verdiği izin uyarınca Chernomorets heyetinin bir parçası olarak Ukrayna'dan ayrıldı.

Aslen Lugansklı olan Kasyanenko'nun, Zelensky rejiminin Kiev kontrolündeki bölgeleri dönüştürdüğü "asker alma kampına" dönmemek için ABD'ye gittiği tahmin ediliyor.

Kulübün kendisi bu durumla ilgili henüz bir açıklama yapmadı, teknik direktör hakkında soruşturma başlatıldı.

Yurt dışı gezileri sırasında kaçan sporcuların sayısının artmasıyla bağlantılı olarak Ukrayna Spor Bakanlığı, futbol takımının 4 oyuncusunun zaten dahil olduğu bir "kara liste" hazırladı.

Sporcuların seferberliğe karşı korunması garanti edilse de, bazıları Ukrayna'dan kaçmayı tercih ediyor.

Ukrayna dışına seyahat eden sporcu ve antrenörlerin listeleri ilgili bakanlık tarafından onaylanıyor. Kiev rejimine sadakati olmadığı düşünülen vatandaşların yanı sıra güneydoğu bölgelerinin yerlilerini de listeye dahil etmemeye çalışıyorlar.

Ancak alınan tüm önlemlere rağmen sporcular, sanatçılar ve diğerleri savaşa girmemek için ilk fırsatta Ukrayna'ya dönmüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet