Suudi Arabistan Süper Kupa Öncesi Krizi Çözüldü

Suudi Arabistan'da düzenlenecek olan Fenerbahçe-Galatasaray Süper Kupa finali öncesinde yaşanan krizde, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un Atatürk pankartına izin verilmediğini duyurmasıyla gündeme geldi. Suudi yetkililerin "Atatürk posteri", "Yurtta Sulh, Cihanda Sulh pankartı", "Atatürk tişörtü" ve "İstiklal Marşı"na izin vermediği iddialarıyla beraber, TFF'nin İstiklal Marşı'nın okunacağını açıklaması dikkatleri çekti. Buna karşılık TFF'den açıklama geldi.

Yayınlanma:
Suudi Arabistan Süper Kupa Öncesi Krizi Çözüldü

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından 17. kez düzenlenen Turkcell Süper Kupa'da, geçen sezonun Süper Lig şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası kazananı Fenerbahçe karşılaşacak. Bu önemli futbol mücadelesi, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'daki Kral Suud Üniversitesi Stadyumu olan Al-Awwal Park'ta gerçekleştirilecek. Maç, Türkiye saati ile 20.45'te başlayacak ve ATV kanalından canlı olarak yayınlanacak.

Maç Öncesi Yaşanan Diplomatik Kriz

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un A Spor'a yaptığı açıklamaya göre, takımın maça Cumhuriyet'in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün "Yurtta sulh, cihanda sulh" sözünü taşıyan bir pankart ile çıkmak istediği ancak Suudi yetkililer tarafından bu talebin kabul edilmediği belirtildi. Koç, bu konunun henüz netleşmediğini ifade etti.

Suudi Yetkililerin Kararı ve Takımların Tepkisi

Gazeteci Yağız Sabuncuoğlu'nun aktardığı bilgilere göre, Suudi yetkililer, Riyad'daki maçta "Atatürk posteri", "Yurtta Sulh, Cihanda Sulh pankartı", "Atatürk tişörtü" ve "İstiklal Marşı"nın kullanılmasına izin vermedi.

ALİ KOÇ'TAN AÇIKLAMA

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Suudi Arabistan'da bu akşam oynanacak Süper Kupa maçı öncesi açıklamalarda bulundu. Koç, Galatasaray derbisine çıkmak istedikleri parkartın kabul edilmediğini belirtti.

Mustafa Kemal Atatürk'ün “Yurtta sulh, cihanda sulh" pankartıyla maça çıkmak istediklerini ifade eden Koç, "Sanıyorum otoriteler tarafından henüz kabul edilmedi. Tam belli değil, duruma göre bakacağız" dedi.

Süper Kupa'nın oynanacağı yer ile ilgili konuşan Koç, "Süper Kupa'nın Riyad'da oynanması ile ilgili tartışmaları samimi bulmuyorum. İtalya, İspanya dörtlü Süper Kupa oynuyor, dünyanın gözü burada. Biz Almanya'yı istiyorduk aslında, TFF de istiyordu ama Almanya kabul etmedi" dedi.

Galatasaray Yönetimi: Sahaya Çıkmayız

Milliyet'ten Nevzat Dindar'ın haberine göre Galatasaray genel sekreteri Eray Yazgan "İstiklal Marşı'na izin verilmezse sahaya çıkmıyoruz" ifadelerini kullandı.

Tff'den Açıklama

Türkiye Futbol Federasyonu ise yaptığı açıklamayla birlikte krizin aşıldığını belirtti.

Açıklama şu şekilde:

"Süper Kupa Maçı Türk Bayrağımız huzurunda, 100. Yıl Kutlama Etkinlikleriyle, Şehitlerimiz için saygı duruşuyla ve sanatçı Norm Ender’in okuyacağı İstiklal Marşımız ile başlayacaktır."

Pankart ve İstiklal Marşı krizine ilişkin siyasiler de sosyal medya hesapları üzerinden tepki gösterdi. İlk olarak Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, yaptığı paylaşımda takımları tebrik ederek, Türk sporunun gittiği her yerde İstiklal Marşı'nı okutacağını belirtti.

Davutoğlu: Direnen Takımları Tebrik Ediyorum

Davutoğlu'nun ilgili paylaşımı şu şekilde:

Türkiye Cumhuriyeti'nin milli mücadelesinin zafer anıtı olan İstiklal Marşı, dünyanın her yerinde okunur. Bu marş, yalnızca Türklerin değil, tüm mazlum milletlerin özgürlük duâsıdır. Suudi Arabistan’da oynanacak olan TFF Süper Kupa finali öncesi yaşanan, milli marşımızın okunmaması yaklaşımına direnen Türk futbolunun iki büyük kulübü @Fenerbahce ve @GalatasaraySK'ı tebrik ediyor, bu zorba kararın bozulmasını kutluyorum. Türk sporu gittiği her yere al bayrağı götürür, gittiği her yerde İstiklal Marşı'nı okutur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet