Alanya Uçak Bileti Fırsatları ve Gezi Rehberi

Alanya, Akdeniz Bölgesi’nde yer alan Antalya iline bağlıdır. Akdeniz’in kıyı kesiminde küçük bir yarımada şeklinde olan Alanya’nın kuzeyinde Toros Dağları yer alır. Doğası ve tarihi güzellikleriyle dikkat çeken Alanya, yerli ve yabancı turistlerin de uğrak noktasıdır

Yayınlanma:
Alanya Uçak Bileti Fırsatları ve Gezi Rehberi

Alanya, Akdeniz Bölgesi’nde yer alan Antalya iline bağlıdır. Akdeniz’in kıyı kesiminde küçük bir yarımada şeklinde olan Alanya’nın kuzeyinde Toros Dağları yer alır. Doğası ve tarihi güzellikleriyle dikkat çeken Alanya, yerli ve yabancı turistlerin de uğrak noktasıdır. Peki, Alanya’ya nasıl gidilir? Alanya uçak bileti fiyatları nedir? Alanya’da ne yenir? Alanya’ya gidenlerin mutlaka gezmesi gereken yerler nerelerdir? İşte Alanya’ya gitmek isteyenlerin en çok merak ettiği sorular ve cevapları…

Alanya’ya Nasıl Gidilir?

Alanya’ya Pegasus ile İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Alanya Gazipaşa Havalimanı arası direkt uçuşlarla 46 dakikada ulaşmak mümkün. Güncel Alanya uçak bileti fiyatları hakkında Pegasus’un internet sitesi üzerinden bilgi alabilirsiniz. Direkt uçuşların yanı sıra aktarmalı uçuşlarla da Alanya’ya ulaşılabiliyor. Alanya’yı yakından keşfetmek isteyen gezginler, uçakla seyahat ettiklerinde Alanya Gazipaşa Havalimanı’nda inerler. Bu havalimanı şehir merkezinin yaklaşık 45 km uzaklığındadır. Şehir merkezine ulaşım sağlayabilmek için birçok seçenek bulunur. Şehrin her noktasına Havaş otobüsleri ile ulaşım sağlanabiliyor. Başta şehir merkezi olmak üzere, Alanya’nın her noktasına havalimanındaki Havaş otobüslerini kullanarak ulaşmak mümkün.

Daha hızlı ulaşım imkanlarından yararlanmak isteyen gezginler, havalimanının gelen yolcu çıkış noktalarında 24 saat boyunca çalışan taksileri tercih edebilir. GAL02 kodlu otobüsler ile de havalimanına, havalimanından da merkeze kolayca ulaşım sağlanır. Daha konforlu bir ulaşım isteyenler de Pegasus’un araç kiralama fırsatından yararlanabilir. Pegasus misafirleri uçuş öncesinde rezervasyon yaptırarak, tatil boyunca kiraladığınız araçla ulaşım sağlayabilirsiniz.

Alanya’da Ne Yenir?

Alanya’da gezilecek yerler kadar, nerede ne yenileceği konusu da oldukça merak edilen konular arasında yer alır. Alanya turistik bir bölge olması yönüyle, oldukça geniş bir yemek kültürüne sahiptir. Herkesin kendi damak zevkine uygun lezzetler bulabildiği Alanya’da, başta Türk mutfağı olmak üzere Dünya mutfağından da esintiler görmek mümkün. Alanya sahil kenti olması yönüyle, gezginlerin öncelikli olarak deneyimlenmesi gereken ilk yemek balıktır. Alanya’da tatlı su balığından diğer balık çeşitlerine kadar tüm tatlara kolaylıkla erişilebiliyor. Pizza tutkunları için de Alanya en ideal kentlerden biri. Pizza her ne kadar İtalyan mutfağının temsilcisi olsa da, kültür birleşimi sonucunda Alanya mutfağının da eşsiz lezzetlerinden biri olmayı başarır. Tatlı seven gezginler de, Alanya ve Antalya bölgesine özgü turunç reçeli olan Bergamot reçelini de mutlaka tatmalı…

Alanya’da Mutlaka Gezilmesi Gereken Yerler

Tam bir tatil destinasyonu olan Alanya; müzeleri, plajları ve eğlenceli geceleriyle Akdeniz’in en gözde kentlerinden biridir. Peki, Alanya’da gezilecek yerler nerelerdir? İşte, merak eden gezginler için Alanya gezi rehberi… - Alanya Kalesi: Alanya’nın tarihi dokusunu yakından keşfetmek isteyenler için Alanya Kalesi ilk gezilecek adresler arasında yer almalı. Kale içindeki tarihi kalıntılar ve kalenin manzarası, Alanya’ya gelen misafirleri en çok büyüleyen detaylar arasında yer alır. Alanya Kalesi’nden Alanya Limanı’nın ve Kleopatra Plajı’nın eşsiz manzarasını seyretmek mümkün. Alanya gezisini hediyelik eşyalarla ölümsüzleştirmek isteyenler için, Alanya Kalesi’nin girişinde birçok hediyelik eşya bulunur.

- Dim Çayı ve Dim Mağarası: Dim Çayı, Alanya’nın sıcağından bunalanların ilk duraklarından biridir. Dim Barajı üzerinde yer alan restoran ve piknik alanları, doğa ile iç içe vakit geçirmek isteyen gezginlerin vazgeçilmez durağı. Tarih öncesi çağlardan günümüze kadar varlığını devam ettiren Dim Mağarası, 18 derecelik sabit bir sıcaklığa sahiptir. Etrafında çam ormanları bulunan bu mağara, Alanya’daki en çok sevilen doğal güzellikler arasında yer alıyor.

- Kızılkule: Alaaddin Keykubat tarafından 13. yüzyılda yaptırılan Kızılkule, Alanya’nın simgesi konumundadır. Kızılkule terasında, gezginleri bekleyen muhteşem bir manzara bulunur. Alanya’ya giden her gezgin mutlaka Kızılkule terasından bu manzarayı görmelidir. Kızılkule’ye doğru yol alırken, gezginler adeta tarihte yolculuk yaptıklarını hissedecekler.

- Alanya Seyir Terası: Alanya seyir terası, Alanya manzarası eşliğinde harika bir kahvaltı yapmak isteyen gezginler için en ideal lokasyonlardan biri. Seyir terası sayesinde tüm Alanya’yı kuş bakışı izlemenin keyfini çıkarabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet