Almanya’da Yükseköğrenim Fuarı 19 Mart’ta Gerçekleşecek

İELEV Okulları tarafından düzenlenen Almanya’da Yükseköğrenim Fuarı (AYÖF), bu yıl dördüncü kez gerçekleşecek.

Yayınlanma:
Almanya’da Yükseköğrenim Fuarı 19 Mart’ta Gerçekleşecek

İELEV Okulları tarafından düzenlenen Almanya’da Yükseköğrenim Fuarı (AYÖF), bu yıl dördüncü kez gerçekleşecek. 19 Mart Cumartesi günü online olarak konuklarını ağırlamaya hazırlanan fuarda Almanya'da yükseköğrenim olanakları, koşulları ve fırsatlarına dair bilgiler uzman isimler ve Almanya’nın önde gelen üniversiteleri tarafından paylaşılacak.

 

Yükseköğrenimine yurt dışında devam etmek isteyen Türk öğrenciler için sunduğu eğitim fırsatları ve mezuniyet sonrası iş imkanları ile en çok tercih edilen ülkelerin başında gelen Almanya, 40.000 Türk öğrenciye ev sahipliği yapıyor. Almanya genelinde ise 120 üniversite, 213 uygulamalı bilimler yüksekokulu ve 57 güzel sanatlar yüksekokulu bulunuyor. Almanya, özellikle staj ve iş olanaklarıyla öğrencilere büyük fırsatlar sunuyor.

 

Almanya’da ve Almanca konuşulan ülkelerde yükseköğrenim görmek isteyen gençlere ve ailelerine rehberlik etmek amacıyla İELEV Okulları tarafından düzenlenen Almanya’da Yükseköğrenim Fuarı (AYÖF) 19 Mart Cumartesi günü online olarak gerçekleştirilecek. 

 

Almanya İstanbul Başkonsolosu Johannes Regenbrecht’in de katılacağı fuarın öğleden önceki bölümünde, alanında uzman konuşmacılar Almanya yükseköğrenimine dair merak edilen eğitim, üniversite başvuru koşulları, öğrencilik, yaşam koşulları, IB ve GIB diploma programları gibi konularda bilgi verecekler. Programın öğleden sonraki bölümünde ise ziyaretçiler, merak edilen tüm soruların cevaplarını paralel olarak gerçekleştirilecek 10 oturumda ve 16 Alman üniversitesi sunumunda bulabilecek.

 

Almanya'da yükseköğrenime dair uzman isimlere ve Almanya’nın önde gelen üniversitelerine ev sahipliği yapacak online etkinliğin konuşmacıları arasında ise İELEV Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Argun, İELEV Eğitim Kurumları Genel Müdürü Burak Kılanç, İELEV Eğitim Komitesi Başkanı Dr. Selçuk Tuzcuoğlu, İELEV Özel Lisesi Müdürleri Thomas Stahlmann & Özlem Katran Akarsu,   İstanbul Erkek Lisesi Almanca Bölüm Başkanı Thomas Frey, Almanya İstanbul Başkonsolosu Johannes Regenbrecht, WDA İcra Kurulu Başkanı Dr. Peter Fornell ve Alman Lisesi YK Başkanı, ZFA Bölge Temsilcisi Prof. Dr. H. Özden Özkaya Ferendeci yer alıyor.

 

Geleneksel hale gelen Almanya’da Yükseköğrenim Fuarı’na, bu yıl Almanya’dan 16 üniversite, Avusturya’dan da 1 üniversite katılım gösterirken gün boyu sürecek dolu dolu programıyla Almanya'da ve Almanca konuşulan ülkelerde yükseköğrenim olanakları paylaşılacak.


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet