Alstom ve Karabük Üniversitesi’nden Uygulamalı Eğitim için İş Birliği
Alstom ve Karabük Üniversitesi, mühendislik öğrencilerine uygulamalı eğitim fırsatı sunmak amacıyla İşyeri Eğitimi ve Uygulaması protokolü imzaladı.
Alstom ve Karabük Üniversitesi, mühendislik öğrencilerine uygulamalı eğitim fırsatı sunmak amacıyla İşyeri Eğitimi ve Uygulaması protokolü imzaladı. Sektörde nitelikli iş gücü yetiştirilmesine katkıda bulunmayı hedefleyen iş birliği kapsamında Alstom bünyesinde uygulamalı eğitim alacak ilk öğrenci grubu 7 Şubat 2022 tarihinde Alstom’un Afrika, Orta Doğu, Batı ve Orta Asya bölge merkezi olarak hizmet veren İstanbul ofisinde çalışmalara başladı.
Protokol, Alstom Türkiye Genel Müdürü Volkan Karakılınç ve Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat tarafından imzalandı.
İş birliği, Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik, Otomasyon ve Raylı Sistemler Mühendisliği öğrencilerinin Alstom bünyesinde “Demiryolu Mühendisliği” alanında sinyalizasyon donanımlarının dijital yöntemlerle tasarlanması ve çizime aktarılması ile anklaşman uygulamaları ağırlıklı staj yapmalarına olanak sunacak. Program, öğrencilerin sektörü daha yakından tanımasını, uluslararası demiryolu standart ve uygulamaları hakkında deneyim edinmelerini, sorun çözebilme ve analitik düşünme yeteneklerini geliştirmelerini amaçlamaktadır.
Alstom Türkiye Genel Müdürü Volkan Karakılınç “Demiryolu sektörü her saniye son teknoloji çözümler ve inovasyonlar ile değişen ve gelişen, dinamik bir sektör. Ülkemizde kapsamlı, güvenli ve birlikte çalışabilir bir demiryolu ağının kurulabilmesi için nitelikli demiryolu personelinin yetiştirilmesi önemli bir gereklilik. Sektörün geleceği ve bu bağlamda ülkemizin istikbali, teorik ve pratik bilgilerle donatılmış gençlere bağlı. Özel sektör akademi iş birliğine güzel bir örnek teşkil eden bu programın diğer üniversiteler için de model olacağına inanıyorum.” dedi.
Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat “Türkiye’de ilk Raylı Sistemler Mühendisliği Bölümünü açan Üniversitemiz, bu alanda mezunlar yetiştirerek ülkemizin uzun süredir ihtiyacı olan raylı sistemler mühendislerini sektöre kazandırmaktadır. Bu iş birliği ile de mühendis adayı öğrencilerimiz akademik donanımlarını, uygulamalı eğitimle taçlandıracaklar. Üniversitemiz ile Alstom arasında yaptığımız iş birliğinin demiryolu sektörüne, insanlığa ve çevreye hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.
Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.