Amerikan Psikiyatri Derneği (APA) Üsküdar’ı seçti

Üsküdar Üniversitesi ve NPİSTANBUL Beyin Hastanesi, her yıl düzenli olarak katıldığı Amerikan Psikiyatri Derneği APA (American Psychiatric Association) kongresinde bu yıl önemli bir başarıya imza attı. Psikiyatrist Prof....

Yayınlanma:
Amerikan Psikiyatri Derneği (APA) Üsküdar’ı seçti

Üsküdar Üniversitesi ve NPİSTANBUL Beyin Hastanesi, her yıl düzenli olarak katıldığı Amerikan Psikiyatri Derneği APA (American Psychiatric Association) kongresinde bu yıl önemli bir başarıya imza attı. Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan başkanlığında ‘Hesaplamalı Psikiyatri ve Gelecek Perspektifleri” alanında Üsküdar Üniversitesi ve NPİSTANBUL Beyin Hastanesi akademisyenlerinin sunumları dünyanın dört bir yanından binlerce bilim insanının gerçekleştirdiği sunumlar arasında 12 en iyi sanal ders içeriğinden biri olarak seçildi. "Computational Psychiatry & Future Perspectives" başlığındaki panel sunumları APA 2021’de ders olarak, bütün üyelere anlatılması için, resmi anketle, 12 konudan biri olarak belirlendi ve web sayfasında yayımlanacak.

 

2021 APA’da 12 dersten birini Üsküdar Üniversitesi anlatacak

 

Amerikan Psikiyatri Derneği tarafından her yıl düzenlenen APA (American Psychiatric Association) Kongresi bu yıl 25-29 Nisan 2020 tarihleri arasında pandemi tedbirleri kapsamında online/çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. Tanı ve tedavide son gelişmelerin ele alındığı kongreye Üsküdar Üniversitesi ve NPİSTANBUL Beyin Hastanesi, Kurucu Rektör Prof. Dr. Nevzat Tarhan başkanlığında bu yıl da katılım sağladı.

 

Nöroloji, Psikiyatri ve Psikofarmakoloji alanındaki dünya çapında önemli bilim insanlarının bulunduğu kongrede; 

 

Kurucu Rektör – Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, ‘Computational Psychiatry & Future Perspectives ’,

 

Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sermin Kesebir : “Brain Waves Rhythm, Entropy And Chaos”,

Üsküdar Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Türker Tekin Ergüzel : “Deep Learning Applications in Neuroscience”,

Stanford Üniversitesinden Prof. Dr. Maheen Adamson : “Neuromodulation in Brain Injury: Current Perspectives from Neuroimaging and Proteomic Biomarkers” başlıklarında sunum gerçekleştirmişti.

APA istedi Üsküdar Üniversitesi, “Hesaplamalı Psikiyatri” çalışmalarını dünyaya anlatacak

 

Hesaplamalı psikiyatrinin anlatıldığı ve gelecek perspektiflerin sunulduğu sunum dünyanın birçok yerinden katılım sağlayan bilim insanı tarafından ilgiyle takip edilirken, APA 2021'de yayınlanacak olan 12 en iyi sanal ders içeriğinden birisi olarak seçildi. 

 

Prof. Dr. Nevzat Tarhan : “Bilimin yeni uzayı ‘beyin’ ve bilimsel olarak doğru yoldayız”

Prof. Dr. Nevzat Tarhan başarıda 3 gerekçenin olduğunu söyleyerek bu gerekçeleri şu şekilde sıraladı: 

“- Seçtiğimiz konu hesaplamalı psikiyatri, soyut konuların matematiksel hale gelmesi ve nöroquantoloji gibi bir yeniliği günlük psikiyatri pratiğinize taşıma çabamız, bu zamanın ruhunun öncülüğünü yaptığımızın işaretidir. Evrenin dijital tabanlı olduğu tezi ve Big-Datanın önemi çok şeyi değiştirecek. 

- Elon Musk, BCI yapıyor. Tuşlarla hayvanları yönetmeye çalışıyor. Biz bunu üç disiplin bir arada yapmaya çalışmamız ve mühendislik kavramı olan entropiyi davranış bilimlerine sokmamız. Bunun için bilişim ve nöropsikiyatriyi sentez edebilmemiz. 

- Yaptığımızın teoride kalmaması ve NPİSTANBUL Beyin Hastanesinde QEEG ve Nöromodulasyondaki öncü çalışmalarımızın fark edilmesidir. NPİSTANBUL Beyin Hastanesi ve Üsküdar Üniversitesindeki çalışmalarımız bir psikiyatristin hayali olan işler. Bütün bunlar doğru yönde ilerlediğimizi gösteriyor ve bilim dünyasına daha fazla bilgi akışı sağlamamız gerekiyor.”

 

Doç. Dr. Türker Tekin Ergüzel: “Üsküdar Üniversitesi uluslararası araştırmaları ile dikkat çekiyor”

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Üsküdar Üniversitesi Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Türker Tekin Ergüzel ise dünyada bilimsel çalışmaların beyin araştırmaları alanlarında yoğunlaştığını söyledi. Ergüzel şu değerlendirmelerde bulundu:

“Gartner Araştırma şirketinin 2020 yılına dair öne çıkan teknolojiler eğrisinden de görüleceği üzere beyin - büyük veri arasında yoğunlaşan teknolojiler dünyada yatırım alan yüksek etkili çalışma alanlarıdır. Üniversitemizin de ARGE odakları ile örtüşen bu alanlarda yerelde kalmayıp uluslararası araştırmacılar ile birlikte çalışmak benzer başarıların önünü açacaktır. 

Bu ödül hastanemiz ve üniversitemizin sağlıklı ve doğru akademik kurgusunun ve işbirliğinin katkısı ile Prof. Dr. Nevzat Tarhan hocamızın;

- EEG and Clinical Neuroscience Society (ECNS),

- Society for Brain Mapping and Therapeutics (SBMT) ve 

- American Psychiatric Association (APA) başta olmak üzere beyin araştırmaları çalışmaları yürüten uluslararası kuruluşların/toplulukların bilimsel konferanslarına pek çok araştırmacımızı dâhil ederek akademik gelişmesini sağlama vizyonunun sonucudur. Prof. Dr. Nevzat Tarhan'ın bizlere de ilham veren araştırmacı yetiştirme, çalışma ve üretme tutkusu 2 yıl önce de ABD'de ödüle layık görülmüştü. Beyin araştırmaları alanında stratejik programlar, küresel iş birlikleri ve ortaklıklar yoluyla vakıf ve vakıf misyonu hakkında farkındalık yaratmadaki rolleri ile Prof. Dr. Nevzat Tarhan 2018 yılında nobel ödüllü Eric Kandel'e verilen Golden Axon Liderlik Ödülü'ne layık görülmüştü.”

Üsküdar Üniversitesi ve NPİSTANBUL Beyin Hastanesi, Uluslararası Beyin Araştırmaları Konsorsiyumunda…

Üsküdar Üniversitesi bu alandaki çalışmalarıyla dikkat çekerken, uygulama-bilim ortağı NPİSTANBUL Beyin Hastanesi ile Kasım 2020’de Uluslararası Beyin Araştırmaları Konsorsyumu ile (IBRC) dünyanın önde gelen üniversiteleri bilimsel iş birliği anlaşması imzaladı. Konsorsiyumda Amerika’daki Stanford Üniversitesi, Icahn Tıp Fakültesi (New York,) Kanada Ottawa Üniversitesi ve İran’dan Tahran Üniversitesi yer alıyor. 

Sinirbilim odaklı çalışmalar yürütecek konsorsiyum, nörogörüntüleme yöntemleri ile toplanan veri ile medikal büyük veri (medical big data) analizi ve biyobelirteç tespiti alanlarına öncelik vermeyi hedefliyor. 


Hibya Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet