ANNELİK LİMİTSİZ SEVGİ AFFEDİCİLİK 

Hep anneler gününde hüzünlenirim. Sadece bir gün ile sınırlanamaz her gün annelerinizin elini öpün, sarılın arayın sorun. Hediye almak, çiçek götürmek için Anneler Gününü beklemek bence anlamsız.Bu seneki anneler gününde...

Yayınlanma:
ANNELİK LİMİTSİZ SEVGİ AFFEDİCİLİK 

Hep anneler gününde hüzünlenirim. Sadece bir gün ile sınırlanamaz her gün annelerinizin elini öpün, sarılın arayın sorun. Hediye almak, çiçek götürmek için Anneler Gününü beklemek bence anlamsız.

Bu seneki anneler gününde daha fazla hüzünlüyüm. Pandemi var, Covit 19 belası var, yasaklar var. Annem yok, 4 evladımdan sadece bir tanesi yanımda, hele İstanbul'daki kızımı 1 yıldır sarılıp koklayamadım. Pozitif olduğunda yanına gidemedim, uzaktan telefon ile atlatmasını takıp ettim. Çok şükür hafif geçirdi ama siz gelin bana sorun Anne olmak hele evladı ölümcül Virüs kaptığında uzakta olmak telefonunu geç açarsa içimdeki korku telaş tarif edilemez duygularla uyuyamadım.

2 Kızım ve 2 Oğlumdan başka bir kızım daha oldu. Oğlum Umut’um eşi içten gönülden Anneciğim diyen Gelinim ile benim bir evladım daha olmuş oldu.

Kayınvalide mi oldum? Kaynana mı oldum? Cici Anne mi oldum? Bilmiyorum. Bildiğim DUBLE ANNE olduğum. Herkesin bu güzel duyguyu tatmasını dilerim.

Bizleri sarıp sarmalayan hakkını asla ödeyemeyeceğimiz Kutsal Varlıklar olarak tanımladığım Anneler sadece bir gün değil her gün hatırlanmalı.

Anne sabrın, fedakârlığın, karşılık beklemeden vermenin, limitsiz affediciliğin, doruktaki vicdanın sembolüdür. Gelecek nesillerin temelini oluşturur, hayata hazırlar.

Anne her durumda çocukları için ayakta tutunmaya çalışır. Her bireyin karakter oluşumunda, hayat bulmasında, başarısında Aile ve toplum yaşamının başrolünde hep Anne vardır. Yetişme çağında çocukların eğitimi ve davranışları üzerinde annelerin daha fazla sorumluluğu olduğundan manevi hakları da ayrıca ödenemez.

Tüm annelerimizin, anne adaylarımızın Anneler Gününü kutluyorum.

Rahmetli anneciğim gibi ebediyete intikal eden vefat etmiş tüm anneler ve Kayınvalideler de Nurlar içinde yatsın.

Hayata gözümüzü açtığımız ilk andan itibaren sevgi dolu sıcaklığı, merhameti, bitimsiz şefkat ile annelerimizin kucağındayız.

Keşke hiçbir annenin evladı Şehit olmasa, en büyük acı evladını kaybetmektir.

Keşke hiçbir annenin yavrusu trafik terörüne Kurban gitmese dayanılmaz acılar yaşamasa.

Keşke hiçbir annenin çocuğu kucağında açlıktan ölmese, bakamıyorum diye cami avlusuna bırakılmasa.

Keşke hiçbir annenin çocuğu Okullarda, Yurtlarda, Sokaklarda tacizlere Tecavüzlere uğramasa.

Keşke hiçbir annenin kızı eski eş, sevgili, platonik aşık tarafından katledilmese.

Keşke hiçbir annenin evladı uyuşturucu batağına saplanıp, pis tacirlerin eline düşmese de yüreği dağlanmasa.

Ve Anne olmakla; çok değişik duygular, kendinizden önce evlatlarınızı düşündüğünüz, sınırsız sabır gösterdiğiniz kızamadığınız, küsemediğiniz yerine göre onlar için mekanik, otomatik, sevgi yumağı ,buz kalıbı, kırılmış, dağılmış, toplanmış, çarpılmış ,bulutların üstüne çıkmış ,yerin bin kat altına girmiş her halde bulabilirsiniz kendinizi. Bizi Anne yapan bu Ulvi duyguları tattıran tüm evlatlarımızın, Allah acılarını göstermesin iyi insanlar ile karşılaşsınlar ,bahtları açık, hep mutlu huzur dolu olsunlar.

Hayatta olan tüm annelerimizin ellerinden, anne adaylarımızın göbeklerinden öpüyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet