Aracı Kuruluş İstatistikleri Raporu Açıklandı

Türkiye İstastistik Kurumu (TÜİK) Mali Aracı Kuruluş İstatistiklerini açıkladı. Bu sektörde bir yılda 17 bin 853 girişim faaliyette bulundu.Finansal hizmet faaliyetlerinde 218 girişim, sigorta, reasürans ve emeklilik fonlarında...

Yayınlanma:
Aracı Kuruluş İstatistikleri Raporu Açıklandı

Türkiye İstastistik Kurumu (TÜİK) Mali Aracı Kuruluş İstatistiklerini açıkladı. Bu sektörde bir yılda 17 bin 853 girişim faaliyette bulundu.

Finansal hizmet faaliyetlerinde 218 girişim, sigorta, reasürans ve emeklilik fonlarında 62 girişim, finansal hizmetler ile sigorta faaliyetleri için yardımcı faaliyetlerde ise 17 bin 573 girişim faaliyet gösterdi. Mali aracı kuruluşlarda toplam katma değerin %89,9’u finansal hizmet faaliyetlerinde, %7,4’ü sigorta, reasürans ve emeklilik fonları faaliyetlerinde, %2,7’si ise finansal hizmetler ile sigorta faaliyetleri için yardımcı faaliyetlerde oluştu. Mali aracı kuruluşlarda yıllık ortalama çalışan sayısı 317 bin 410 olarak gerçekleşti. Toplam istihdamın %71,5’ini finansal hizmet faaliyetlerinde, %6,3’ünü sigorta, reasürans ve emeklilik fonlarında, %22,2’sini ise finansal hizmetler ile sigorta faaliyetleri için yardımcı faaliyetlerde çalışanlar oluşturdu.

PERSONEL MALİYETİ 36 MİLYAR TL OLARAK GERÇEKLEŞTİ

Mali aracı kuruluşların personel maliyetinin %82,6’sı finansal hizmet faaliyetlerinde, %7,7’si sigorta, reasürans ve emeklilik fonlarında, %9,7’si ise finansal hizmetler ile sigorta faaliyetleri için yardımcı faaliyetlerde gerçekleşti. Mali aracı kuruluşların personel maliyetinin %85,8’i maaş ve ücretlerden, %14,2’si ise sosyal güvenlik masraflarından oluştu.

ÜCRETLİ KADIN ÇALIŞAN ORANI YÜZDE 48,7 OLDU

Mali aracı kuruluşlarda 2018 yılında ücretli olarak istihdam edilen kadın personel sayısı 148 bin 413 iken erkek personel sayısı 156 bin 178 olarak gerçekleşti. Ücretli kadın çalışan oranı %48,7, ücretli erkek çalışan oranı ise %51,3 oldu. (BSHA)

BSHA - Bilim Sağlık Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet