Arena Dünya Şampiyonası & Mythic Dungeon International 2021 Planları

Blizzard Entertainment World of Warcraft: Shadowlands’in çıkmasıyla birlikte oyunun espor ayağını da güncelledi Blizzard Entertainment bugün yaptığı bir açıklamayla World of Warcraft Arena Dünya Şampiyonası ve Mythic Dungeon International programlarına bir dizi değişiklik getirdiklerini açıkladı.

Yayınlanma:
Arena Dünya Şampiyonası & Mythic Dungeon International 2021 Planları

Blizzard Entertainment World of Warcraft: Shadowlands’in çıkmasıyla birlikte oyunun espor ayağını da güncelledi

Blizzard Entertainment bugün yaptığı bir açıklamayla World of Warcraft Arena Dünya Şampiyonası ve Mythic Dungeon International programlarına bir dizi değişiklik getirdiklerini açıkladı. Oyuncular Shadowlands diyarlarını keşfe çıkmışken espor ekibi de 2021’de World of Warcraft Esporu’nda epik bir yıl daha geçirmek için kolları sıvamış durumda.

ARENA DÜNYA ŞAMPİYONASI

Arena Dünya Şampiyonası’nın (AWC) 14. yılının başlamasıyla birlikte, epik PvP rekabeti artık iki sezonluk olacak. 2021 yılında, AWC içerisinde sonuçlanacak iki sezon yer alacak: Önümüzdeki sonbaharda, Shadowlands 2021 Büyük Finalleri yıl boyunca ödül havuzundan toplamda 900.000 dolar (USD) dağıtacak!

1. SEZON

Kuzey Amerika ve Avrupa’daki takımlar bugünden itibaren 1. Sezon Açık Kupaları için GameBattles’a kaydolmaya başlayabilir. Kupa başına verilen 10.000 dolar (USD) ödülün yanında, takımlar puan toplamak için de yarışacak. Kuzey Amerika ve Avrupa’dan en çok puan toplayan sekiz takım, dört kupanın da sona ermesinin ardından Circuit’de yarışmaya başlayacak. Dört hafta sürecek Circuit, lig usulünde oynanacak ve toplamda 160.000 dolarlık (USD) ödül dağıtacak. Circuit’ın sona ermesinin ardından, her bölgenin en iyi dört takımı 1. Sezon Finalleri’nde yerini alacak ve 200.000 dolarlık (USD) ödül için mücadele edecek!

ELEME & 2. SEZON

1. sezon şampiyonları ödüllerini aldıktan sonra sıra 2. Sezon’a gelecek. Tekrar Açık Kupa düzenlemek yerine, 1. Sezon fikstürünün ilk altı takımı doğrudan 2. Sezon fikstürüne geçiş yapacak. Boşta kalan yerler ise Açık Eleme Kupası aracılığıyla dolacak. Eleme Kupası’nın katılımcıları ise 1. Sezon fikstürünün son ikisinde yer alan Kuzey Amerika ve Avrupa takımlarından oluşacak. Takımlar, 2. Sezon’da kendilerine yer bulmaya çalışan diğer rakiplerle mücadele edecek. Kupanın sonunda, her bölgenin ilk iki takımı 2. Sezon fikstürüne ilerleyecek.

1. sezonda olduğu gibi, Kuzey Amerika ve Avrupa’nın kalan takımları 160.000 dolarlık (USD) ödül havuzundan paylarını almak ve finallere giden dört takımdan biri olmak için yarışacak. Takımlar sadece 300.000 dolarlık (USD) büyük ödül havuzu için değil, aynı zamanda isimlerini AWC: Shadowlands 2021 Büyük Final Şampiyonları arasına yazdırmak için de mücadele edecek!

MYTHIC DUNGEON INTERNATIONAL (MDI)

Mythic Dungeon International’ın (MDI) kazandığı başarıların ve Shadowlands’e gelen zorlu yeni zindanların ardından, gerçekten küresel rekabetin önünü açmak için bölge ayrımlarını kaldırmaya karar verdik.  2021’de MDI’da iki ayrı sezon yer alacak. Bu sezonların her biri epik birer Büyük Final’le sonuçlanacak, tekli eleme turnuvalarına yer verecek ve böylece dünyanın dört bir yanındaki oyunculara toplam 750.000 dolar (USD) değerindeki ödülden paylarını almaları için birden fazla şans tanımış olacak!

MDI KÜRESELLEŞİYOR

2021’de Çin kendi programını yürütürken dünyanın geri kalanındaki oyuncular iki sezondan oluşan MDI’da küresel bir rekabete girecekler. Her sezon dört kupadan oluşacak ve bu kupalar Küresel Finaller’de son bulacak. Katılmak için, takımların Zamana Karşı yarışlarına kaydolmaları gerekiyor. Her hafta bu yarışların en iyi sekiz takımı bir MDI Kupası’na geçiş yapacak. Takımlar başarılarına göre hem puan hem de Kupa başına 20.000 dolarlık (USD) ödül havuzundan paylarına düşeni kazanacaklar. Dört Kupa’nın bitiminin ardından, en yüksek puana sahip altı takım Küresel Finaller’e katılacak. Küresel Finaller’e geçen altı takıma, Çin’in MDI sezonundan iki takım daha katılacak. Bu sekiz takım hem 300.000 dolarlık (USD) ödül havuzu hem de MDI Küresel Şampiyonu unvanı için yarışacak!

2021 MDI sezonu 14 Ocak’ta başlayacak ve kayıtlar şu anda açık. Kaydolmak isteyen oyuncular hemen GameBattles’a gidebilirler!

TEK SEFERLİK ETKİNLİKLER

İki MDI sezonunun yanında, 2021’de ayrıca oyuncuların Shadowlands zindanlarıyla farklı biçimlerde başa çıkmaları için iki tek seferlik turnuva düzenlenecek. Bu turnuvalarda farklı rekabet formatları yer alacak ve zindan tamamlama rekabetine yeni bir soluk gelecek. Önümüzdeki aylarda daha fazla bilgi için gözünüzü bizden ayırmayın!

YENİ SEZONUN ETKİSİ: GURURLU (PRIDEFUL)

Shadowlands’in birinci sezonunun ilk etkisi Gururlu (Prideful). Gururlu etkisi etkinken, oyuncular boss’lar dışındaki düşmanları yendikçe gururla dolacak ve bu da ortaya bir Gurur Sureti çıkaracak. Oyuncular Suret’i yendiklerinde inanılmaz güçlenecekler. Böylelikle ileride kendilerini bekleyen tehlikelere karşı farklı stratejiler geliştirebilecekler.

YENİ ZİNDANLAR 

Shadowlands beraberinde MDI takımlarının tamamlayabileceği sekiz yeni zindan getiriyor!

BEYAZ HABER AJANSI (BHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet