ATIKTAN KOMPOST ELDESİ EĞİTİMLERİ “BAHÇEMDEN SOFRAMA PROJESİ” İLE BULUŞTU

Çevrenin korunmasına dair yürütülen çalışmalara ivme kazandırmak, atık azaltım tekniklerinin ve geri kazanım uygulamalarının proje adımlarını okullarda etkin kılmak adına atıktan kompost üretimi ve uygulama eğitimlerine...

Yayınlanma:
ATIKTAN KOMPOST ELDESİ EĞİTİMLERİ “BAHÇEMDEN SOFRAMA PROJESİ” İLE BULUŞTU

Çevrenin korunmasına dair yürütülen çalışmalara ivme kazandırmak, atık azaltım tekniklerinin ve geri kazanım uygulamalarının proje adımlarını okullarda etkin kılmak adına atıktan kompost üretimi ve uygulama eğitimlerine ÖHEP’li öğrencilerle devam edildi.


Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından yürütülen Eko Okullar Çevre Programı kapsamında bu yıl çalışmaya başlayan Özel Hamdullah Emin Paşa Okulları’nda bir süredir yürütülmekte olan “Bahçemden Soframa Projesi” paralelinde atıktan kompost eldesi çalışmalarının ilk eğitim çalışması ÖHEP Okulları Konferans Salonunda gerçekleştirildi. 130 kişilik öğrenci grubu ve koordinatör öğretmenlerin katılımıyla gerçekleştirilen eğitimde atıktan kompost eldesi özelinde bir sunum yapıldı.

ALANYA BELEDİYESİ’NDEN KOMPOST SUNUMU

Eğitim kapsamında Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü teknik ekibi tarafından kompost kavramı, hangi tür atıklardan kompost elde edileceği, kompost eldesi için oluşturulması gereken iş termin planı, elde edilen kompostun nerelerde ve ne şekilde kullanılacağı, hangi tür malzemelerin kompostun çürüme hızını etkilediği ile atıktan kompost üretiminin çevresel faydaları üzerine sunum gerçekleştirildi.

KOMPOST ATÖLYESİ BAŞLIYOR

Eğitim süreci tamamlanan öğrenciler ile ilerleyen günlerde gerçekleştirilecek olan “Kompost Eldesi Uygulama Atölye Çalışması” öncesi teknik bilgileri alan öğrenciler ile kompost atölyesiyle ilgili iş termin planı oluşturuldu. Projenin uygulama adımlarından bir tanesi olan kompost atölyesi de yine öğrencilerin birikimlerine değer katacak bir yöntem ile 2019–2020 Eğitim ve Öğretim Yılı’nın 2. yarıyılında gerçekleştirilecek.

GELECEK NESİLLERE MİRAS BIRAKACAĞIMIZ ÇEVREMİZ İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM

Eğitim programı sonrasında öğrencilerin konu ile ilgili merak ettikleri soruları cevaplayan Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Erdoğmuş çevrenin korunmasına yönelik yürütülen çalışmalara destek veren tüm öğrencilere teşekkür etti. ÖHEP ile gerçekleştirilen uygulamalı çevre atölye çalışmasının diğer okul ve öğrencilerle de sürdürüleceğini belirten Erdoğmuş, çevre çalışmalarının verimliliğinin arttırılması ve sürdürülebilir olması için konu ile ilgili hedef gruplarla çalışmaların devam edeceğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet