ATSO babaannemin dedesi tarafından kuruldu

Türel, “ATSO’da kazanan Antalya olacak”“ATSO babaannemin dedesi tarafından kuruldu”Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, ATSO’nun 136’ncı kuruluş yıldönümüne katıldı.ATSO’nun136 yıl önce babaannesinin...

Yayınlanma:
ATSO babaannemin dedesi tarafından kuruldu

Türel, “ATSO’da kazanan Antalya olacak”

“ATSO babaannemin dedesi tarafından kuruldu”

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, ATSO’nun 136’ncı kuruluş yıldönümüne katıldı.ATSO’nun136 yıl önce babaannesinin dedesi Barutçuzade Abdi Efendi tarafından kurulduğunu anlatan Türel, kuruluş yıldönümlerinin kendisi için manevi anlam taşıdığını söyledi. Antalya’nın en güçlü sivil toplum örgütü ATSO’da bir zamanlar başkan olarak görev yapmış olmaktan onur duyduğunu belirten Türel, 7 Nisan’daki ATSO seçimlerinde kazananın Antalya olacağını vurguladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO)

136’ncı kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen törene katıldı. ATSO’nun eski başkanlarının da hazır bulunduğu törende konuşan Başkan Türel, ATSO’nun kendisi için önemini anlattı. ATSO’nun 136 yıl önce babaannesinin dedesinin ofisinin önünde ilk kurucu başkan olanBarutçuzade Abdi Efendi tarafından kurulduğunu hatırlatan Türel, “Ninemin dedesi ilk başkan. O yüzden hiç unutmuyorum. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığımda dönemin eski başkanların resimleri duvardaydı. Bir tek Barutçuzade Abdi Efendi’nin fotoğrafı boştu. Babaannem o zaman sağdı. Babaannemden dedemin resmini bulmasını rica ettim. Sağ olsun biraz zor da olsa eski fotoğrafların arasından bulmuş bize gönderdi.Tek boş olan yeride o zaman doldurduk. Kuruluş yıldönümleri benim açımdan manevi anlam da ifade ediyor.Kuruluşu dedemin dedesi tarafından gerçekleştirilen bir odanın içerisinde benim de Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olarak görev yapmış olmam ailemiz ve benim adıma onur vesilesi olmuştur” diye konuştu.

En güçlü sivil toplum örgütü

ATSO’nun bir okul olduğunu belirten Başkan Türel, şunları söyledi: “Hepimiz o okuldan mezun olduk. Faydasını hayatımın her noktasında, siyasi yaşamım içerisinde, ciddi şekilde görüyorum. ATSO Antalya’nın en güçlü sivil toplum örgütüdür. Bununla birlikte en önemli kanaat önderlerinden bir tanesidir.ATSO’nun görüşleri, eleştirileri her zaman herkes tarafından dikkate alınmış, projeleri adeta Antalya idealleri haline dönüşmüştür. O yüzden ATSO içerisinde hep Antalya’nın, ekonomik ve sosyal hayatının gelişmesi gündemde olmuş ve projeler bu noktada vücut bulmuştur. Ben de siyaset yaşamımda da bu projeci odanın içerisinden gelen birisi olarak hep şunu söylüyorum. Siyaset yaşamının içerisinde iktidar, muhalefet, demokrasinin zenginliği, eleştiriler, övgüler olacak ama bunların içerisinde önemli olanın projelerin yarışması olduğunun altını hep çiziyorum. Biz keşke siyaseti de Ticaret Odalarımız gibi proje yarışına dönüştürebilseydik.”

Kazanan Antalya olacaktır

Başkan Türel, Antalya’yı projelerle taçlandırmaya çalıştığını hatırlatarak, “Bu proje yarışının içerinde kendimi bulmaya çalıştım. Kazanan tarafın hep Antalya olacağını biliyorum, yaşıyorum ve ifade ediyorum. Bugün Ticaret ve Sanayi Odasının 3 Nisan’da 136. Yılının tam da seçim arifesinde kutlanması farklı bir tesadüf oldu. Açık konuşayım ben 7 Nisan’daki seçimlerde kazananın kim olacağını biliyorum. Kazanan Ticaret Sanayi Odası olacaktır, Antalya olacaktır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet