Bağımsızlıklarını Alanya’da kutlayacaklar

Alanya Turizm Tanıtma Vakfı, Baltık Devletleri’nin bağımsızlık kutlamaları kapsamında yapılacak olan konserlerinden birini Alanya’ya çekmek için girişimlere başladı.MACARİSTAN’IN başkenti Budapeşte’de Uluslararası...

Yayınlanma:
Bağımsızlıklarını Alanya’da kutlayacaklar

Alanya Turizm Tanıtma Vakfı, Baltık Devletleri’nin bağımsızlık kutlamaları kapsamında yapılacak olan konserlerinden birini Alanya’ya çekmek için girişimlere başladı.

MACARİSTAN’IN başkenti Budapeşte’de Uluslararası Utazas Turizm Fuarı yapıldı. Fuarda Alanya’yı Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Yönetim Kurulu Üyesi ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Genel Sekreteri Elvan Güneş temsil etti. Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı çatısı altında kurulan Alanya standıyla tanıtım çalışmalarını yürüttüklerini söyleyen Güneş, diğer pazarlarda olduğu gibi Macaristan pazarında da önemli artış olduğunu söyleyerek yaptığı görüşme ve izlenimlerini şöyle aktardı: 23 ülkeden 244 katılımcının yer aldığı fuarda Türkiye standı Bakanlık Tanıtma Genel Müdürlüğü Müşavirimiz Hilal Demiral himayesinde 240 metrekarelik alanda kuruldu.

‘DE-HA’NIN HEDEFİ 28 BİN’

Operasyonlarının önemli bir kısmını Türkiye’ye yapan De-Ha Turizm’in operatörü Sun&Fun Holidays Genel Müdürü Tolga Deniz Sarıyüce’den aldığımız bilgilere göre 2016 yılında 6 bin 500 yolcu sayısına kadar gerileyen pazarda 2017’de 17 bin 500 Antalya, bin de Dalaman olmak üzere toplamda 18 bin 500 rakamına ulaşmışlar. 2018 yılı planlamaları ise 28 bin. Haftada 14 uçak ile 13 Mayıs-4 Kasım arasında Antalya’ya uçacaklar. Fuarda büyük bir stant ve 50 katılımcı otel ile tanıtım faaliyetlerini sürdürdüler.

‘TANITIMA KONSERLE KATKI SAĞLAYACAKLAR’

Operatörü Anubis Travel olan Akay Travel Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Okudur, verimli olmasından dolayı bu pazarı önemsediklerini, bu yıl güçlü bir şekilde büyük bir stant ve 41 otel katılımcısı ile tanıtım yaptıklarını, şu ana kadar olan rezervasyonların sevindirici olduğunu, 19 Mayıs-18 Ekim arası Pegasus ile haftada 4 uçak ve 14 bin yolcu hedeflediklerini söyledi. Ayrıca bu yıl Estonya, Litvanya ve Letonya’dan oluşan Baltık Devletleri’nin egemenliklerinin 100. yılı olmasından dolayı 21-28 Mayıs arası Antalya’da 3 ayrı ünlü sanatçının katılımıyla 3 konser planladıkları bilgisini aldık. Konserin 1 tanesine Alanya olarak ev sahipliği yapabileceğimizi ilettik. 3’üncü konserin Alanya’da olabileceğini fuar sonrası detaylar için görüşebileceğimizi söyledi. Muğla’dan Adana’ya kadar olan bölgenin Estonya Fahri Konsolosu Ethem Okudur’un kız kardeşi ise Litvanya’nın Antalya Fahri Konsolosu olarak görev yapıyor. Baltık ülkelerinde Alanya sevilen bir destinasyon ve böyle bir organizasyonun bir tanesinin Alanya’da yapılması tanıtım açısından önemli katkı sağlayacaktır.

‘YÜKSEK SEZONDA 8 UÇAK UÇURACAKLAR’

Neckermann Pazarlama Müdürü Peter Kalman ve Szilvia Bardos ile yaptığımız görüşmede bu yılki yolcu hedeflerinin 10 bin olduğu ve şimdiye kadar olan erken rezervasyon satışlarının 4 bin’e yaklaştığı bilgisini aldık. Operasyonlarına mayıs ayında Antalya Havalimanı’na 2 uçakla başlayıp yüksek sezonda 8 uçağa kadar çıkacaklarını öğrendik.

‘2019’DA GZP’YE UÇABİLİRİZ’

Pazarda yeni olan, ocak ayında faaliyete giren, 35 günde bin erken rezervasyon satışı yapan Orex-Anex Travel da Macaristan pazarında. Orex Travel Genel Müdürü Murat Kızılsaç ile yaptığımız görüşmede satışların yeni başlamasına rağmen sevindirici olduğunu, 19 Mayıs-13 Ekim arasında Corendon Havayolları ile uçacakları bilgisini edindim. “Gazipaşa Alanya Havalimanı’na (GZP) uçmayı düşünmez misiniz” sorusuna, bu yıl yeni bir başlangıç yaptıklarını, 2019 yılı için düşünebileceklerini ve bunun için gerekli görüşmeleri yapacaklarını söyledi.

‘YABANCI BASIN ALANYA’YI YAZACAK’

20 yıllık turizm dergisi olan yılda 6 sayısı çıkan ve aynı zamanda Romanya ve Slovakya’da da takip edilen Az’utazo Dergisi’nin Magazin Müdürü Szilvia Szeszler’i Alanya’nın kültürel ve doğal hayatını yazması için bölgemizde ağırlayacağız. Alanya daha önce bu dergiye kapak olmuştu. Yine 10 ayrı dergide turizm yazarı olan Mezei Eva’yı da Alanya’da ağırlayacağız.

‘ÜNLÜ RESTORANDA ALANYA SEYREDİLDİ’

Ayrıca TV kanallarına röportajlar verip yeni yaptırdığımız tanıtım CD’leriyle basında yer almaya çalıştık. Budapeşte’nin en iyi restoranları arasında olan 400 kişilik Titiz Restoran’da her masada Alanya tanıtım kitapçığının yer almasını ve bu restoranın her iki katında bulunan ekranlarda Alanya tanıtım filminin izlenmesini sağladık.

‘ALTAV OLARAK FARK YARATTIK’

Bu yıl Macaristan Utazas Turizm Fuarı’nda tanıtım ve satış anlamında Türkiye ön planda yer aldı. Ayrıca 100’ün üzerinde otel ile önemli bir tanıtım atağı gerçekleştiren acenteler de satışlardan memnun. Bizler de ALTAV olarak bölgemizi en verimli şekilde tanıtarak Bakanlık standında yine fark yarattık.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet