“Bakanlık Tavandan Ödenmede Adaleti Tesis Etmeli”

Sağlık-Sen Samsun Şubesi tarafından düzenlenen teşkilat toplantısında yapılacak ek ödemelerle ilgili konuşan Genel Başkan Semih Durmuş, “Yeniden yapılacak 3 aylık tavandan ödemede bakanlık adaleti tesis etmeli. Daha önce...

Yayınlanma:
“Bakanlık Tavandan Ödenmede Adaleti Tesis Etmeli”

Sağlık-Sen Samsun Şubesi tarafından düzenlenen teşkilat toplantısında yapılacak ek ödemelerle ilgili konuşan Genel Başkan Semih Durmuş, “Yeniden yapılacak 3 aylık tavandan ödemede bakanlık adaleti tesis etmeli. Daha önce yapılan yanlışlardan ders çıkartmalı” uyarasında bulundu.
Toplantıda teşkilat mensuplarına hitap eden Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, sağlık çalışanlarına yönelik yapılacak ek ödemelerle ilgili adaletsizlik olduğuna vurgu yaptı. Aile sağlığı merkezlerinde çalışanlara yönelik yayınlanan yönetmeliğin eksik olduğuna vurgu yapan Durmuş, “Düzenleme geçtiğimiz ayları kapsamadığı için eksik kalmıştır. Ücret politikalarında hakkaniyet tesis edilmeli, çalışma barışı sağlanmalıdır” diye konuştu.

Yeniden yapılacak 3 aylık tavandan ek ödemelerde hakkaniyetin sağlanması gerektiğinin altını çizen Durmuş, “Daha önceki yapılan ödemelerde adalet sağlanmadığı için sağlık çalışanlarının önemli bir bölümü mağdur olmuştu. Sağlık hizmetinin sunumu bir bütünse sağlık çalışanları bu bütünlük üzerine değerlendirilmeli. Yapılacak ödemelerden herkesin adil yararlandığı bir sistemin muhakkak tesis edilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“İş Yükü Pandemiyle Daha da Arttı”

Pandemi süreciyle sağlık çalışanlarının iş yükünün arttığına vurgu yapan Durmuş, “Büyük özveriyle çalışan sağlık emekçilerinin var olan iş yükü sorunu pandemiyle birlikte daha da derinleşti. Sürecin başlangıcında yapılan sağlık çalışanı alımı da yeterli olmadı. Binlerce sağlık mezunu arkadaşımız atama bekliyor. Bu arkadaşlarımızın bir an önce sağlık ordumuza katılması gerekiyor. Branşlara göre yeterli alımlar yapılmalı, sağlık çalışanlarının fazla nöbet, ağır iş yükü gibi sorunlarına son verilmelidir” çağrısında bulundu.
BSHA(Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet