Bakanlıktan Uyuşturucu Operasyonu

Ticaret Bakanlığı, Gümrük Muhafaza ekiplerince geçtiğimiz haftadan bu yana Hamzabeyli, Gürbulak ve Habur Gümrük Kapılarında gerçekleştirilen operasyonlarda toplam 127 kilogram ağırlığında eroin ve metamfetamin cinsi uyuşturucu...

Yayınlanma:
Bakanlıktan Uyuşturucu Operasyonu

Ticaret Bakanlığı, Gümrük Muhafaza ekiplerince geçtiğimiz haftadan bu yana Hamzabeyli, Gürbulak ve Habur Gümrük Kapılarında gerçekleştirilen operasyonlarda toplam 127 kilogram ağırlığında eroin ve metamfetamin cinsi uyuşturucu ele geçirildiğini açıkladı.

Gümrük Muhafaza ekiplerince Hamzabeyli Gümrük Kapısında gerçekleştirilen ilk operasyonda, yurt dışına çıkmak üzere gümrük kapısına gelen yabancı plakalı bir tır şüphe üzerine x-ray tarama cihazına sevk edildi. Tarama sonucunda tırın yarı römorkunun taban kısmında şüpheli yoğunluk tespit edildi. Arama hangarına alınarak Hamzabeyli Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Bölge Amirliği personeli ve dedektör köpeklerle aranan yarı römorkun tabanında zula tabir edilen gizli bölmenin oluşturulduğu anlaşıldı. Bu bölmeye gizlenmiş, içerisinde beyaz renkli toz maddenin bulunduğu 85 adet paket saptandı. Paketlerin içerisindeki maddenin analizinde eroin olduğu tespit edildi. Operasyon neticesinde 92 kilogram ağırlığında, 25 milyon lira değerinde eroin ele geçirildi.

Öte yandan Gürbulak Gümrük Kapısında Gümrük Muhafaza ekiplerince peş peşe iki operasyon gerçekleştirildi. İlk operasyonda ekipler, yakalanacağını anlayınca saha içine terk edilen oto yedek parçası içerisine uyuşturucu madde gizlendiğinden şüphelendiler. Yapılan aramada rulmanlara gizlenmiş paketlerin içerisinde 1 milyon 250 bin lira değerinde, toplam 5 kilogram ağırlığında eroin ele geçirildi.

Gürbulak’taki ikinci operasyonda ise İran’dan Türkiye’ye gelen yabancı plakalı bir tıra dair yapılan risk analizi neticesinde araç, x-ray taraması ve dedektör köpeklerin kontrolünden geçirildi. Araçta tespit edilen şüpheli yoğunluğa dedektör köpeklerin de tepki vermesi üzerine yapılan aramada; 20 kilogram ağırlığında, piyasa değeri yaklaşık 8 milyon 250 bin Türk lirası olan, metamfetamin cinsi uyuşturucu ele geçirildi.

Gümrük Muhafaza ekiplerince Habur Gümrük Kapısında gerçekleştirilen son operasyonda ise, Irak’tan Türkiye’ye gelen Türk plakalı bir tırdan şüphelenen ekipler, tırı x-ray taramasına sevk etti. Yapılan taramada tırın lastikleri arasında, hava tüpünün içerisinde, şüpheli bir yoğunluk tespit edildi. Habur Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü personelinin yanı sıra dedektör köpeklerin de dahil edildiği aramada, şüpheli bölgede, içerisinde beyaz renkli toz madenin bulunduğu 10 adet torbanın gizlendiği saptandı. Torbaların içerisindeki maddenin, uyuşturucu test cihazı ile yapılan analizinde, kristal metamfetamin olduğu anlaşıldı. Ele geçirilen 10 kilogram uyuşturucunun piyasa değerinin ise yaklaşık 4 milyon Türk lirası olduğu belirlendi.

Gümrük Muhafaza ekiplerince uyuşturucu kaçakçılığı ile mücadele faaliyetleri kapsamında gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde, kısa zaman zarfında düzenlenen operasyonlarda ele geçirilen 38,5 milyon değerindeki 127 kilogram uyuşturucu maddeye ilişkin olarak yürütülen soruşturmalar devam ederken, araç sürücüleri gözaltına alındı ve uyuşturucunun naklinde kullanılan araçlara el konuldu. (BSHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet