Barınma ve Konaklama Merkezinde takı yapım teknikleri kursu

Büyükşehir’in Barınma ve Konaklama Merkezinde misafir edilen vatandaşlara yönelik takı yapım teknikleri kursu açıldı   Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Barınma ve Konaklama Merkezinde misafir edilen vatandaşlara yönelik Türkiye’ye rol model olacak bir projeye daha imza attı.

Yayınlanma:
Barınma ve Konaklama Merkezinde takı yapım teknikleri kursu

Büyükşehir’in Barınma ve Konaklama Merkezinde misafir edilen vatandaşlara yönelik takı yapım teknikleri kursu açıldı

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Barınma ve Konaklama Merkezinde misafir edilen vatandaşlara yönelik Türkiye’ye rol model olacak bir projeye daha imza attı. Merkezden faydalanan vatandaşların hayata tutunmasını sağlayacak bir değer elde edebilmeleri için hobi kursları açıldı. Proje hizmet verdiği alan bakımından Türkiye’de ilk defa gerçekleştiriliyor. Aktif bir biçimde faaliyet gösteren “takı yapım teknikleri” atölyesinden Büyükşehir’in Barınma Merkezinden hizmet alan vatandaşların yararlanması amaçlandı.

 

HEM ÖĞRENİYOR HEM ÜRETİYORLAR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal yardım hizmet projelerinden biri olan Barınma ve Konaklama Merkezinde, evsiz kalmış veya acil vakalar karşısında kalıcı çözümler bulununcaya kadar barınma ihtiyacı olan vatandaşlar misafir ediliyor. Sokaktan merkeze getirilen vatandaşların özellikle kişisel temizlik, yemek ve giyim gibi temel ihtiyaçları ivedilikle karşılanıyor. Barınma ve Konaklama Merkezi’nde misafir edilen vatandaşların hayata dâhil olmaları ve uyum sağlamaları önemseniyor. Bu bakımdan misafir edilen vatandaşlar hem meslek edinme hem de sosyalleşmek için takı yapım teknikleri kursunda eğitim almaya başladı. Vatandaşların atölyeden faydalanarak ürettikleri el emeği ürünlerin köy okullarındaki öğrencilere hediye edilmesi düşünülüyor.

 

KOMEKSEPETİNDE SATIŞ YAPACAKLAR

Barınma ve konaklama merkezinde kalan vatandaşların aynı zamanda sanat eğitiminde ortaya çıkarmış oldukları ürünleri www.komeksepeti.com internet sayfasında satılmaya başlayacak. Böylece hedef yararlanıcılar amatör olarak başladıkları bu çalışmaları, hem öğrenip, hem de üretmeye başlamış olacak. Vatandaşların hayata katılımlarını arttırmak, öz güven duygularını desteklemek, ekonomik kazanım aracı elde etmelerini sağlamak gibi önemli değerlerin ortaya çıkmasına imkân sağlanacak.


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet