Başiskele’de Yoğun Çalışma: 73 KM Altyapı Hattı Yapıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Kocaeli’nin cazibe merkezi ilçelerinden olan Başiskele de, 2021 yılında 48,3 milyon lira harcama yaparak toplam 73 km uzunluğunda içme suyu, kanalizasyon ve yağmursuyu altyapısı, su deposu ile asfalt ve parke çalışmaları gerçekleştirdi.

Yayınlanma:
Başiskele’de Yoğun Çalışma: 73 KM Altyapı Hattı Yapıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Kocaeli’nin cazibe merkezi ilçelerinden olan Başiskele de, 2021 yılında 48,3 milyon lira harcama yaparak toplam 73 km uzunluğunda içme suyu, kanalizasyon ve yağmursuyu altyapısı, su deposu ile asfalt ve parke çalışmaları gerçekleştirdi.



CAZİBE MERKEZİ İLÇE
Sanayi ve gelişmeye bağlı olarak oluşan yoğun göç ile birlikte Kocaeli’nin 2021 sonu itibariyle nüfusu 2 milyonu aştı. KBB İSU Genel Müdürlüğü de altyapıda sıfır problem ve kesintisiz içme suyu yanı sıra küresel ısınma ve iklim değişikliğine karşı Kocaeli genelinde yatırım ve çalışmalar yapıyor. Samanlı dağları eteklerinde kurulan ve 2021 yılı sonu itibariyle 111 bini aşan nüfusa ulaşan Başiskele’nin, göç ile birlikte hızlı yapılaşma ve kentleşmeyle oluşan altyapı problemlerini gidermek için çalışmalar gerçekleştirildi.



8 MAHALLEDE ÇALIŞMA
2021 - 2022 yılı yatırım programı kapsamında ilçe genelinde altyapı eksikliği belirlenen Sahil, Barbaros, Yeniköy, Servetiye Karşı, Körfez, Kullar Yakacık, Paşadağ ve Fatih olmak üzere 8 mahallede içme suyu, kanalizasyon ve yağmursuyu hattı çalışmaları yapıldı. 8 mahallede altyapı yenileme ve yeni bölgelere altyapı götürme çalışmaları tamamlandı. Yapılan çalışmalar kapsamında 52 bin 341 metre içme suyu, 14 bin 534 metre kanalizasyon ve 5 bin 842 metre yağmursuyu olmak üzere toplam 72 bin 717 metre uzunluğunda altyapı hattı yapılarak işletmeye alındı.



KARAKAYA HATTI YENİLENDİ
2021 yılı yatırım programı kapsamında Başiskele ile İzmit ilçesinin belirli bölgelerinin içme suyu ihtiyacını karşılayan Karakaya kaynağı hattı deplase edildi. 800 mm çapında çelik boruların kullanıldığı toplam 6,8 km uzunluğundaki Karakaya hattının inşaatı tamamlanarak faaliyete alındı. Öte yandan kesintisiz içme suyu çalışmaları kapsamında Aksığın mahallesinde 100 m3 kapasiteli prekast depo inşa edilerek bölge halkının hizmetine sunuldu.

ÜSTYAPI ÇALIŞMALARI
İlçenin 8 mahallesinde yapılan altyapı çalışmalarının ardından üstyapı çalışmaları da gerçekleştiriliyor. Başiskele Belediyesi ile imzalanan protokol ile birlikte altyapı çalışmaları yapılan ve kazı alanı çökme süreci tamamlanan cadde ve sokaklarda üstyapı çalışmaları kapsamında asfalt serim, asfalt yama, parke ve bordür çalışmaları yatırım programı kapsamında yapılıyor. 2021 yılında Başiskele ilçesinin birçok mahallesinde 2 bin 732 ton asfalt ve 6 bin 523 metrekare parke ve bordür çalışmaları gerçekleştirildi. Yapılan altyapı ve üstyapı çalışmaları ile birlikte uzun yıllar altyapı problemlerinin önüne geçilmesi sağlandı.

48,3 MİLYON TL HARCAMA
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, 2021 yılında Başiskele ilçesinde yaptığı altyapı ve üstyapı yatırımları için 48 milyon 324 bin TL harcama yaptı. 2022 yılı yatırım programı kapsamında ilçe genelinde yatırımlar sürüyor. Devam eden çalışmalarda; Barbaros ve Aydınkent mahallesinde içme suyu ve kanalizasyon hattı, Servetiye Karşı ve Yuvacık Yakacık mahallesinde 100’er m3, Kazandere mahallesinde 3 adet 50 m3 kapasiteli prekast içme suyu deposu, Servetiye Cami Mahallesinde yer alan KBB Diriliş Kampında 100 m3/gün kapasiteli ileri biyolojik atıksu arıtma tesisi ile Aydınkent - Yeniköy arasında dere ıslahı çalışmaları gerçekleştirilecek.


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet