Başkan Atabay: Zeytinime Dokunma

Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, maden yönetmeliğinde yapılan değişiklikle zeytin ağaçlarının katledilmesine yönelik alınan karara tepki gösterdi.

Yayınlanma:
Başkan Atabay: Zeytinime Dokunma

Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, maden yönetmeliğinde yapılan değişiklikle zeytin ağaçlarının katledilmesine yönelik alınan karara tepki gösterdi. Başkan Atabay, "Bu genelge kabul edilemez. Zeytinime dokunma" dedi.

Maden yönetmeliğinde yapılan değişiklik Resmi Gazete’de yayınlandı. Yeni karar ile elektrik üretiminde kullanılan kömür sahası ile zeytin ağaçları aynı arazide bulunduğunda zeytinliklerin şirketler tarafından kesilmesinin önü açıldı.

"ZEYTİNİME DOKUNMA"

Karara tüm Türkiye'den tepkiler gecikmedi. Yüzlerce dönüm zeytin arazisine sahip Didim'den de karara ilk tepki Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay'dan geldi. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile genelgenin kabul edilemez olduğunu söyleyen Başkan Atabay, "Yeryüzünün en değerli madeni zeytinlerimizdir. Zeytinliklerimizi madenciliğe açan ve geleceğimizi karartan bu genelge kabul edilemez. Zeytinime dokunma" dedi.


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet