Başkan Güldoğan ve Yönetimi Yörüklerle Bir Araya Geldi

AK Parti Bornova İlçe Başkanı Veysel Güldoğan ve yönetimi, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları ile birlikte tam kadro, Oba Müze’de Yörük Türkmen Dernekleri Temsilcileriyle bir araya geldi.

Yayınlanma:
Başkan Güldoğan ve Yönetimi Yörüklerle Bir Araya Geldi

AK Parti Bornova İlçe Başkanı Veysel Güldoğan ve yönetimi, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları ile birlikte tam kadro, Oba Müze’de Yörük Türkmen Dernekleri Temsilcileriyle bir araya geldi.


Bornova Karaçam mevkisinde bulunan Oba Yörük Türkmen Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıda Başkan Güldoğan ile AK Parti Bornova Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Koordinatörü Mehmet Özer, Kadın Kolları Başkanı Hatice Yıldırım ve Gençlik Kolları Başkanı Abdülhamit Aktaş ile yönetimleri hazır bulundular.
Yörük Türkmen kültürünün, ülkemizdeki çok kültürlü mozaiğin en önemli parçalarından biri olduğunu vurgulayan Güldoğan, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Bornova’daki tarihi bir köşkü Levantenlere tahsis edeceğine de değinerek, bunun eşitlikçi bir yaklaşım olmadığını ifade etti.


Güldoğan:
“Parti olarak, bu toplumun öz kültürüne her zaman sıcak bakan bir gelenekten geliyoruz. Ancak, bazı kesimler ise bu topluma her zaman yukarıdan bakmayı alışkanlık haline getirmiş, elitlerle bir ve beraber olmayı maharet sayanları görünce de üzülüyoruz. Duyuyoruz ki, Büyükşehir Belediyesi, sadece Bornova’da bir köşkü Levantenlere tahsis etmekle kalmayıp, buranın tefrişatını da yapacakmış…

Bunu öğrendiğimizde gerçekten de üzüldük… Atatürk’ün ‘Nerede dumanı tüten bir Yörük çadırı görürseniz, orada hayat vardır ve bu ülkeye hiçbir şey olmaz” diyerek övgüler düzdüğü Yörük kardeşlerimize ya da hemşehri derneklerine aynı iltimaslar tanınıyor mu?... Maalesef hayır… Levantenler de bizim kültürümüz, baş göz üstüne ancak aynı şekilde davranılsın… Sadece elit bir kesime böyle bir tahsis yapılmasını yadırgıyoruz. Aynı imtiyazlar, bu ülkenin mayası olan Yörük Türkmenlerine de sağlansın. Ben şimdi, bir Yörük Kültür derneği olarak Büyükşehir’e gittiğimde bana tarihi bir köşkü tahsis ederler mi?... Niye bu ayrıcalık… Biz Anadolu olarak, ayrıştırıcı değil, birlik – beraberlik içinde olmalıyız. Yörüğü, Çerkezi, Lazı, Kürdü ile Anadolu’daki bu üniter yapıyı koruyabilir ve aynı yere oturtabilirsek kimse bizim karşımızda duramaz” dedi.


AK Parti Bornova İlçe Başkanlığı olarak tüm kademeleriyle Yörük Türkmen Dernekleri ile sürekli bir ve beraber olacaklarını da ifade eden Başkan Güldoğan kendilerini ağırlayan federasyon ve dernek başkanları ile temsilcilerine hitaben; “Bu kültürün yaşatılması için güzel işler başaran, Türk’ün özü Yörük Türkmenlerini tebrik ediyorum” dedi.


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet