Başkan Tozoğlu: “Konya iktidara verdiği desteğin karşılığını alamıyor”

İYİ Parti Konya İl Başkanı Gökhan Tozoğlu, yazılı bir açıklama yaparak Konya’nın iktidara verdiği desteğin karşılığını alamadığına değindi.

Yayınlanma:
Başkan Tozoğlu: “Konya iktidara verdiği desteğin karşılığını alamıyor”

İYİ Parti Konya İl Başkanı Gökhan Tozoğlu, yazılı bir açıklama yaparak Konya’nın iktidara verdiği desteğin karşılığını alamadığına değindi.

Konya, il genelinde her seçimde AK Parti’ye büyük destekler sağlamış bir şehir olarak karşımıza çıkıyor. İYİ Parti Konya İl Başkanı Gökhan Tozoğlu, yaptığı yazılı açıklama ile bu desteğe dikkat çekerek, Konya’nın karşılığını almadığına değindi. Konya’nın hem yerel hem de ulusal anlamda daha iyi yerlerde olması gerektiğinin altını çizerken, iktidarı göreve çağırdı.

“YETKİLİLER TARAFINDAN HAK ETTİĞİ DESTEĞİ GÖREMİYOR”

AK Parti’nin kuruluşundan bu yana Konya’nın verdiği desteğe değinen Başkan Tozoğlu, “Şehrimiz AK Parti’nin kuruluşundan bu yana iktidar partisine hem genel seçimlerde hem yerel seçimlerde hem de referandumlarda yüksek oranda destek vermiştir. Ancak ne yazık ki şehrimiz, iktidara verdiği desteğin karşılığında iktidar yetkilileri tarafından hak ettiği desteği görmemektedir. Konya, Türkiye’nin en geniş coğrafyasına sahip, ulaşım ağı bakımında oldukça merkezi bir noktada, imkanlarıyla farklı sektörlerin güçlenebileceği bir merkez olarak oldukça müstesna bir yere sahiptir” dedi.

“KONYA’NIN TARIMA DAYALI SANAYİNİN MERKEZİ OLMASI GEREKİYOR”

Konya’nın tarım konusunda lokomotif bir sanayi kenti olması gerektiğini dile getiren Başkan Tozoğlu, “Ancak ilimizde çok sayıda KOBİ olmasına karşın büyük sanayi ve üretim tesislerinin (çiftçi kooperatifimiz hariç) bulunmaması düşündürücüdür. Tarıma dayalı sanayinin merkezi olması gereken şehrimiz, bu alandan oldukça uzak kalmıştır. Çevre illerin neredeyse tamamının teşvik kapsamında olmasına rağmen şehrimizin teşviklerden yeterince yararlanamaması genç işsizliği artırmakta Konya göç veren bir şehir olma yolunda ilerlemektedir” ifadelerini kullandı.

“KONYA’YA SAHİP ÇIKMAYA DAVET EDİYORUM”

İktidarı hem yerel hem de ulusal anlamda Konya’ya sahip çıkmaya çağıran Başkan Tozoğlu, “Yılan hikayesine dönen metro hizmeti, giderek keşmekeş hale gelen şehri trafiği şehrimiz açısından olumsuz bir tablo çıkarmaktadır. Hem tarihi hem kültürel hem de doğal anlamda turizmin başkenti olabilecek Konya’nın bu potansiyelinden faydalanamaması şehrin hem yerelde hem de genelde sahipsiz olduğunu göstermektedir. Hülasası şudur ki Konya, iktidar partisine verdiği desteğin karşılığını alamayan, her seçimden önce vaatlerle avutulan bir şehir olmuştur. Şehrimiz bunu hak etmemektedir. İktidar partisini hem yerelde hem de genelde şehre sahip çıkmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.

KONYA – BEYAZ HABER AJANSI (BHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet