BAŞKAN YÜCEL COVID-19 TEDBİRLERİNİ AÇIKLADI

Encümen toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Başkan Yücel, “Belediyemizin kiracısı esnaflarımızın talep etmeleri durumunda ödemelerini Mayıs ayına kadar erteleyeceğiz vergi ödemeleri için de vatandaşlarımız online...

Yayınlanma:
BAŞKAN YÜCEL COVID-19 TEDBİRLERİNİ AÇIKLADI

Encümen toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Başkan Yücel, “Belediyemizin kiracısı esnaflarımızın talep etmeleri durumunda ödemelerini Mayıs ayına kadar erteleyeceğiz vergi ödemeleri için de vatandaşlarımız online platformları kullanabilecek” dedi.


Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, haftalık encümen toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Başkan Yücel, COVID-19 (Yeni Koronavirüs) salgınına karşı Alanya Belediyesi olarak aldıkları tedbirleri ve destekleri açıkladı. Başkan Yücel, “Çin’in Vuhan kentinde başlayarak tüm dünyayı tehdit etmeye devam eden ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi ilan edilen Yeni Koronavirüs salgını, devletimizin aldığı tüm tedbirlere rağmen ülkemizi de etkilemeye başlamıştır. Devletimiz tüm önlem tedbirlerini hızlı bir şekilde alarak salgının yayılmasını engellemeye çalışırken yerel yönetimler olarak bizler de halkımızın ve çalışan personelimizin sağlığını korumak için en iyi şekilde mücadele etmeye çalışıyoruz” dedi.

TÜM ETKİNLİKLER İPTAL

Başkan Yücel, alınan tedbirlerle ilgili şu ifadeleri kullandı: “Dünya ve ülkemizde başlatılan Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında, Belediyemizin kısa vadede yapacağı tüm etkinlikler iptal edilmiştir.  Tiyatro, seminer, organizasyonlar, toplantı, bağlı spor salonu ve olimpik havuz, spor kursları, servis hizmetleri, belediyemize gibi tüm toplu etkinlik ve programlar iptal edilmiştir. Kütüphanemizde sadece kitap ödünç verme ve iade işlemleri devam etmektedir. Düğün salonlarımız hizmete kapatılmış, taziye hizmetlerimiz durdurulmuştur. Ayrıca nikah işlemleri sadece gelin damat ve 2 şahidin katılımıyla yapılmaktadır. Aileler ve davetliler nikah salonuna alınmamaktadır.

“KAPALILIK KURALLARINA RİAYET EDİLMELİ”

İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelge kapsamında kentimizde faaliyet gösteren insanların toplu olarak bulunduğu lokanta, kafe, nargile salonu, kapalı çocuk oyun alanları, çay bahçeleri, hamam, sauna, müzikli eğlence mekânları, bar, kahvehane, dernek, spor salonları gibi alanlar emniyet güçlerimiz ve zabıta ekiplerimiz işbirliğinde kapatılmıştır. Denetimleri de emniyet güçlerimiz ve zabıta ekiplerimiz tarafından koordineli şekilde yapılmaya devam edilmektedir.

HASTA-7 YAŞINDAN KÜÇÜK ÇOCUĞU OLAN VEYA 60 YAŞ ÜSTÜ PERSONELE İZİN

Hamile olan, yasal süt izni kullanan, 7 yaşından küçük çocuğu olan, obezite, kalp damar, solunum yolu rahatsızlıkları, diyabet gibi kronik rahatsızlıkları bulunan, organ nakli olan ve 60 yaşın üzerindeki personelimize bu ayın sonuna kadar idari izin vermiş bulunmaktayız. Belediyemizde giriş ve çıkışlarda parmak basma uygulamasını kaldırarak, daha hijyenik olan imza atma yöntemine geçmiş bulunmaktayız. Belediyemizin tüm birimlerine dezenfektan konularak, vatandaşlarımızın ve personelimizin sık sık el hijyenlerini korumalarına katkı sağlanmıştır. Belediyemiz merkez ve tüm ek binalarında hijyen uygulamaları en üst seviyeye çıkartılmış, personelimizin ve vatandaşımızın kullanımına açık tüm bölümler dezenfekte edilmiştir.

PARKLAR VE TOPLU KULLANIM ALANLARI DEZENFEKTE EDİLDİ

Halkımızın yoğun olarak kullandığı kütüphane, spor salonları, düğün ve nikah salonları gibi ortak kullanım alanları dezenfekte edilmiştir. Çocuklarımızın daha hijyenik alanlarda eğlenerek vakit geçirebilmesi için park ve oyun alanları, salgın ülkemizde görülmeye başlamadan önce yaklaşık 3 aydır düzenli olarak dezenfekte edilmektedir. Temizlik işleri ekiplerimiz, toplu kullanım alanları başta olmak üzere kent genelinde temizlik ve ilaçlama çalışmalarını artırarak yoğun bir şekilde çalışmaktadır. Bu kapsamda alt geçitler, pazar yerleri, otogar gibi halkımızın yoğun olarak kullandığı alanlar yıkanıp, ilaçlanmaktadır. Halkımızın temas ettiği Çöp konteynırlarımız da düzenli olarak dezenfekte edilmektedir.”

BELEDİYE KİRACILARINA KİRA ERTELEME DESTEĞİ

Alınan destek kararlarına da değinen Başkan Yücel, bu süreçte dükkan ve iş yerleri kapalı olacak Alanya Belediyesi’nin kiracısı esnaflara da ellerinden gelen desteği vereceklerini belirtti. Başkan Yücel, “Biliyorsunuz Cumhurbaşkanımız bir ekonomik paket açıklamıştı. Biz de, sağlığın yanında hem sosyal hem de ekonomik olarak vatandaşlarımızı derinden etkileyen salgınla mücadelede her zaman vatandaşlarımıza destek vermeye devam edeceğiz. Bu bağlamda şimdiye kadar aldığımız tüm bu önlemlerimize ek olarak belediye mülklerimizin kiracılarına bu zor günlerde destek olmak için kiracı esnaflarımızın talep etmesi durumunda mart ve nisan ayı kira borçlarını mayıs ayına kadar erteleyeceğiz.

BELEDİYE HİZMETLERİ ONLINE PLATFORMDA

Ayrıca yeni güncellediğimiz bir uygulama ile vatandaşlarımız belediyeye yapacağı tüm ödemelerini, evlerinden çıkmadan belediyeye gelmeden, internet sitemiz üzerinden kredi kartları ile online ödeyebilirler. Alanya Belediyesi olarak halkımızın sağlığı her zaman önceliğimizdir. Yerel yönetimler kapsamında olan tüm tedbir ve uygulamaları yerinde ve zamanında almaktayız. Devletimizle işbirliği içinde titizlikle çalışıyoruz. Tüm dünyada olduğu gibi ülke olarak zor günlerden geçmekteyiz.

BAŞKAN YÜCEL: “SOSYAL HAYATA KISA BİR ARA VERMELİYİZ”

Devletimizin uyguladığı tedbirlere uyarak en kısa sürede bu süreci atlatacağımızı düşünüyorum. Panik olmadan, korkmadan, sakin kalarak ama tedbiri elden bırakmadan önümüzdeki birkaç haftayı kalabalık ortamlardan uzak kendi evimizde geçirmeye özen gösterelim” diye konuştu.

81 İL’DE 81 OKULA MUZ GÖNDERİLECEK

Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un başlatmış olduğu “Teneffüs” kampanyasına Alanya olarak destek vereceklerini belirten Başkan Yücel, “Biz de Alanya Belediyesi olarak 81 ilde 81 okulda ilk teneffüste Alanya muzunu dağıtma kararını aldık. Öğrencilerimize katkı sağlamak isteriz” dedi.

BAŞKAN YÜCEL: “KAÇAK YAPILAŞMA VATANDAŞIMIZIN CANINI YAKAR”

Kırsal ve merkez mahallelerde bazı vatandaşların kanuna aykırı hal ve hareketlerde bulunduğunu ifade eden Başkan Yücel, “Son zamanlarda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın uygulamalarından dolayı kaçak yapılarla mücadele bizleri ve kolluk kuvvetlerimizi çok yordu. Defalarca bunu basın, sosyal medya yoluyla, encümen ve meclise gündemine taşımamıza rağmen hala daha şehrimizde bu kurallara riayet etmeyen vatandaşlarımız var. Bu vatandaşlar sanırım 20 Şubat 2020’de Resmi Gazete’de yayınlanan 31045 sayılı İmar Kanunu ile ilgili maddeden bilgileri yok. Cezalar eskiden yapı sınıflarına göre sınıflandırılıyordu. Son uygulamalarda çok büyük ve caydırıcı cezalarla karşılaşmak zorunda kalacaklar. Artık cezalar arsanın rayiç bedeli ve arsa payları üzerinden yapılmakta. Hem cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusuna, akabinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne bildirilmek zorunda. Bu cezalar artık tapuya da şerh düşülecek. İnsanlarımızın ticari faaliyetleri bile etkilenecek. Vatandaşlarımızı artık kaçak yapılardan uzak durmaları ve yapmamaları konusunda bir kez daha uyarmak istiyorum” şeklinde konuştu.

BAŞKAN YÜCEL: “DÜM DÜNYA KİLİT ALTINDA”

Koronavirüs salgınının turizme yansımalarının nasıl olacağı yönündeki fikirleri sorulan Başkan Yücel, “Şu anda biliyorsunuz ki son olarak virüs İngiltere ve Rusya’da çıktı. Onlar da kendi ülkelerinde bir dizi tedbirler alıyor. Çeşitli uygulamaları hayata geçiriyorlar. Çoğu ülkede şu an da 17 Nisan’a kadar tamamen giriş ve çıkışlar durduruldu. Tüm dünya kilit altında” dedi.

BAŞKAN YÜCEL: “TRAFİK YÜKÜNÜ YÜZDE 40 AZALTACAĞIZ”

Atatürk Caddesi üzerinde yaklaşık 1 haftadır devam eden çalışmalara da değinen Başkan Yücel, “Bu yaptığımız geçici bir çözüm. Atatürk Caddesi ile ilgili projelerimizi bir yıl içerisinde tüm kamuoyuyla paylaşacağız. Şu anda en öncelikli hedefimiz olarak şunu söyleyeyim, trafik yoğunluğunu düşürmek. En az yüzde 40 yoğunluğu azaltmak istiyoruz” diye konuştu.

“MUTLU İNSANLARIN YAŞADIĞI BİR ŞEHİR OLUŞTURACAĞIZ”

Sonar Araştırma Şirketi’nin yapmış olduğu “En Başarılı Belediye Başkanları” araştırmasında 13. sırada yer almasına yönelik sorulara ise Başkan Yücel, “Zamanla ne kadar başarılı olduğumuzu daha iyi göreceği. Bu araştırmadan hiçbirimizin haberi yoktu. Bizim bile haberimiz olmadan ilk 13’lere girebiliyorsak demek ki bir şeyler üretiyoruz. Çalışıyoruz. Hedefimiz daha da üst sıralara çıkmak. Örnek bir belediye haline gelmek. Yaptığımız projelerle, uygulamalarla, sosyal içerikli veya temel altyapı, üst yapı projeleriyle mutlu insanların yaşadığı bir şehir hayalimiz var. Bunu sağlayabildiysek ne mutlu bize” ifadeleriyle yanıt verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet