BAŞKAN YÜCEL VE ÇEVRECİ GÖNÜLLÜLER PLAJLARI TEMİZLEDİ

15 Eylül Dünya Temizlik Günü ve 21 Eylül Uluslararası Kıyı Temizleme etkinliği vesilesiyle, Alanya Belediyesi öncülüğünde her yaştan katılımcılar, Alanya’nın plajlarında temizlik çalışması yürüttüler. Binlerce atık,...

Yayınlanma:
BAŞKAN YÜCEL VE ÇEVRECİ GÖNÜLLÜLER PLAJLARI TEMİZLEDİ

15 Eylül Dünya Temizlik Günü ve 21 Eylül Uluslararası Kıyı Temizleme etkinliği vesilesiyle, Alanya Belediyesi öncülüğünde her yaştan katılımcılar, Alanya’nın plajlarında temizlik çalışması yürüttüler. Binlerce atık, el birliği ile çöpe atıldı.


Alanya Belediyesi’nin öncülüğünde, gerçekleşen etkinliğe Alanya’nın her kesiminden katılımcı iştirak etti. Dizalya Palm Garden, Nox Inn Deluxe Hotel, Azura Deluxe Hotel, Saphir Hotel, Saphir Resort Hotel, Rubi Hotel, Rubi Platinum Hotel, Titan Select, Titan Garden Club, Titan Hotel, Lumos Deluxe Hotel, A11 Otelleri, Adin Hotel, Adenya Hotel, Arancia Otelleri, Club Hotel Justiniano, Diamond Hill Resort Hotel, Botanik Hotel, Dephin Deluxe Hotel, Modern Saraylar Hotel, Wome Deluxe Hotel, Goldcity Hotel, Gold Island Hotel, Doğanay Hotel, Grand Kaptan Otel gibi mavi bayraklı turistik tesislerin yanı sıra Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri, dernekler, Özel Yaşam Tasarım Okulları, Atatürk Ortaokulu, Cikcilli Mehmet Emine Öncü İlkokulu, Şehit Coşkun Nazilli İlkokulu, Hacıkura İlkokulu, Mahmutlar Anaokulu, Oba Akdeniz Anadolu Lisesi gibi ekookullar da etkinlikteki yerini aldı.

MÜDÜR ERDOĞMUŞ: “MAVİ DENİZ YEŞİL DOĞA SLOGANIYLA HAREKET EDİYORUZ”

Alanya Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Adem Demir’in sunumunun ardından etkinliğin açılışında konuşan Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Erdoğmuş, “Alanya Belediyesi olarak bizler ‘Mavi Deniz Yeşil Doğa sloganıyla hareket ediyoruz. 2019 yılı itibariyle denizlerimizde yaptığımız çevreci çalışmalarda yaklaşık 6 ton atık çıkardık ve uygun şekilde bertarafını sağladık. 70 kilometrelik sahil bandında 1 deniz yüzey atık toplama gemisi ve kontrol teknemiz ile sürekli hizmet vermekteyiz. Akdeniz’in  ilk yüzey temizleme teknesi yine Alanya Belediyesi’ndedir. Yine denizlerde seyahat eden yolcu ve gezi teknelerinin atıklarını bertaraf etmek ve denize atık bırakmalarını engellemek amacı ile Mavi Kart Atık Alım İstasyonu’nu 2012 yılında hizmete soktuk. Ayrıca 73 adet mavi bayraklı tesisimiz ile Türkiye’ye örnek bir ilçe olmayı da başardık” dedi.

BAŞKAN YÜCEL: “TEMİZ BİR GELECEK TEMİZ BİR ÇEVRE İLE MÜMKÜN OLACAK”

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel de, “Bizler doğal hayata son derece önem veren bir idolojiyi temsil ediyoruz. Hayata geçirdiğimiz çalışmalarda bunu her anlamda yansıtan, bitkiye, hayvana, denize, havaya kısacası insan hayatının etrafını dolduran, yaşamında önemli bir yere sahip her şeye önem veren bir anlayışı sürdürüyoruz ve sürdürmeye de devam edeceğiz. Alanya Belediyesi olarak temiz bir geleceğin temiz bir çevre ile mümkün olacağına inanıyoruz ve bu doğrultuda çalışmalar yapıyoruz. Bugün buraya gelen, gencinden yaşlısına herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu. Konuşmaların ardından Başkan Yücel ve beraberindekiler hep birlikte Galipdere Plajı’nda çevre temizlik çalışması yürüttü. Toplanan atıklar, Alanya Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğüne bertaraf edilmek üzere teslim edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet