BAU Sağlık Bilimleri Öğrencilerinin Almanya’daki Stajı Başladı

Sağlık alanında eğitim gören ve Almanya’da kariyer fırsatı yakalamak isteyen öğrencilerin stajı başladı.

Yayınlanma:
BAU Sağlık Bilimleri Öğrencilerinin Almanya’daki Stajı Başladı

Sağlık alanında eğitim gören ve Almanya’da kariyer fırsatı yakalamak isteyen öğrencilerin stajı başladı. Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) öğrencileri, farklı kültürlerdeki mesleki uygulamaları tecrübe edecekleri staj sayesinde, dil eğitimi de alabilecek. 

Avrupa İş Gücü Piyasası 2020 raporuna göre, İngiltere ve Almanya başta olmak üzere, hemşirelik çalışanları 18 ülkede en fazla ihtiyaç duyulan meslek grubu olarak görülmekte. Bunu sırasıyla, hekimler, sağlık bakım personelleri takip etmekte. Özellikle Almanya’dan Türkiye’ye sağlık personelleri alanında ciddi talep olurken, Almanya’nın belirlediği ilk şart ise Almanca dil yetkinliği. Bu kapsamda harekete geçen BAU, Almanya’da eğitimlerine devam etmek isteyen, staj ve iş bulmak isteyen öğrencilerine destek oluyor.

Bu doğrultuda, BAU Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin Hemşirelik, Beslenme ve Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümlerinden 15 öğrencinin Almanya’daki stajı başladı. Öğrencilerin farklı kültürlerde mesleki uygulamaları tecrübe edip çalışma fırsatları elde etmeleri amacıyla yapılan staj ise bir dönem sürecek. BAU’lu öğrenciler tüm mesleki uygulamalarını, rehber danışmanları eşliğinde Almanya’da gerçekleştirecekler. Buna ek olarak, staj fırsatı elde eden başarılı öğrenciler, yoğun Almanca dersleri de alarak dil eğitimini güçlendirebilecek.  

“Öğrencilerimiz, yoğun bir şekilde Almanca dersi almakta”

Türkiye’den sağlık personeli talebinin en çok Almanya’dan geldiğini ifade eden BAU Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma Eti Aslan, bu talebin Almanya’daki Türk nüfusundan ve eski neslin Almanca bilmemesinden kaynaklandığını söyledi. Aslan, “Almanya’da bulunan ilk Türk jenerasyon, Almanca bilmiyor ve bu jenerasyon şimdi kronik hastalıklara sahip. Fizyoterapiye ve hemşirelik bakımına ihtiyaçları var şu anda ama bir kelime Almanca bilmiyorlar. Dolayısıyla Almanya’nın en çok tercih ettiği sağlık profesyonelleri, fizyoterapi ve hemşirelik. Buna karşılık, Türkiye’de Almanca bilen fizyoterapi, beslenme ve hemşirelik öğrenci sayısı ise az. Avrupa’da kariyer yapmanın önündeki en büyük engel de dil eğitimi. Bu nedenle BAU Sağlık Bilimleri Fakültesi olarak, son sınıf öğrencilerimize ve mezunlarımıza ücretsiz Almanca kursu veriyoruz. Öğrencilerimiz, yoğun bir şekilde Almanca dersi almakta. Dünyada sağlık çalışanı eksikliğine yönelik olarak öğrencilerin altyapısını güçlendirmek için bir takım uygulamalar yapmak şart. Bu çalışmayı, Almanya’daki üniversiteler ile yaptığımız iş birlikleri çerçevesinde yapmaktayız. 


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet