Bir Ceza Avukatının Anıları Koridor Hikayeleri

Ceza Avukatı Cem Şeflek, 30 yıllık meslek hayatında karşılaştığı olayları ve unutamadıklarını kitaba dönüştürdü. “Koridor Hikayeleri” başlıklı kitapta, namus cinayetlerinden toplumsal vicdana kadar birçok konuya,...

Yayınlanma:
Bir Ceza Avukatının Anıları Koridor Hikayeleri

Ceza Avukatı Cem Şeflek, 30 yıllık meslek hayatında karşılaştığı olayları ve unutamadıklarını kitaba dönüştürdü. “Koridor Hikayeleri” başlıklı kitapta, namus cinayetlerinden toplumsal vicdana kadar birçok konuya, hukuk ve toplum ekseninde değiniliyor.

Ceza Avukatı Cem Şeflek, kitap tutkusunu anılarıyla buluşturdu ve unutamadıklarını, insanlara faydalı olması amacıyla kitap haline getirdi. Bursalı başarılı avukat, 30 yıllık meslek hayatında karşılaştığı toplumsal olayları ve bir o kadar da ilginç anılarını kitaplaştırdı. Aynı zamanda fotoğrafçılık ve hat sanatında ustalaşan Av. Cem Şeflek’in merakla beklenen “Koridor Hikayeleri” kitabında dikkat çekici detaylar var. Eserde, namus cinayetlerinden toplumsal vicdana kadar birçok konuya, hukuk ve toplum ekseninde değiniliyor.

Adliye koridorlarından şaşkınlık veren olayları anlatıyor

Memento Mori Yayınları etiketiyle raflardaki yerini alan Av. Cem Şeflek’in “Koridor Hikayeleri” kitabında anlattığı anılar, insana şaşkınlık veren olayları da içeriyor. Yalnızca hukuk hikayelerinin haritasını çıkarmakla kalmayan eserde, namus cinayetlerinden töreye, sosyal adaletsizlikten toplumsal vicdana, yalancı şahitlikten iftiralara, cezaevi koşullarından mahkum-devlet ilişkilerine  kadar birçok çarpıcı konuya değiniliyor.

“Yanlışların yarattığı çıkmazları gördüm”

Kitapla ilgili detayları paylaşan Av. Cem Şeflek "İnsan hayatı çok kısa. O yüzden başkalarının başına gelen olaylardan da ders almamız gerektiğini düşündüğüm için anılarımı yazma gereği hissettim. Kitap bittiğinde yanlış inanışların, yanlış eğitimin, yanlış eş seçiminin, yaşamsal koşulların ve daha fazlasının insanı ne kadar kötü çıkmazlara götürebileceğini kendim de daha iyi anlamış oldum” ifadelerini kullandı.

Av. Cem Şeflek kimdir?

1966 yılında Bursa’da doğdu. Dokuz Eylül Üniversitesi’nin Hukuk ve Açık Öğretim Fakültesi Fotoğrafçılık - Kameramanlık Bölümlerinden mezun oldu. Bursa’da serbest avukat olarak çalışan Av. Cem Şeflek, iki çocuk babası ve iki torun dedesidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet