Blok Zinciri Teknolojisinin İş Hayatına Etkileri Tartışıldı

İş hayatını dönüştürme potansiyeliyle son dönemlerin en önemli teknolojileri arasında gösterilen blok zinciri, kamu, özel sektör ve akademi dünyasından temsilcilerin katıldığı konferansta enine boyuna tartışıldı.Bilkent...

Yayınlanma:
Blok Zinciri Teknolojisinin İş Hayatına Etkileri Tartışıldı

İş hayatını dönüştürme potansiyeliyle son dönemlerin en önemli teknolojileri arasında gösterilen blok zinciri, kamu, özel sektör ve akademi dünyasından temsilcilerin katıldığı konferansta enine boyuna tartışıldı.

Bilkent Üniversitesi ve TÜSİAD ortaklığı ile oluşturulan Bilgi Toplumu Forumu (BTF) tarafından düzenlenen “İş Hayatında Blok Zinciri 2019” konferansının açış konuşmaları Bilkent Üniversitesi– TÜSİAD Bilgi Toplumu Forumu Direktörü Prof. Dr. H. Altay Güvenir ve TÜSİAD Bilgi Teknolojileri Çalışma Grubu Başkanı Burak Aydın tarafından yapıldı.

Blok zinciri teknolojisinin yakın gelecekte iş hayatında önemli uygulamalarda yer alacağını ifade eden Bilkent Üniversitesi – TÜSİAD Bilgi Toplumu Forumu Direktörü Prof. Dr. H. Altay Güvenir, “Firmalarımız bu teknolojiyi yakından takip etmeli, kendi çalışma alanlarında uygulama fırsatlarını değerlendirmelidir. Üniversitelerde öğrencilerin blok zinciri teknolojileri ile aşina olmaları, bu alanda projeler geliştirmeleri, yetişmiş insan gücü açısından çok önemlidir” dedi. TÜSİAD Bilgi Teknolojileri Çalışma Grubu Başkanı Burak Aydın ise şunları söyledi, “Rekabetgücümüzü artırmak için blok zinciri teknolojisini iş dünyasına nasıl entegre edeceğimizi çok iyi düşünmeliyiz” (BSHA)

BSHA - Bilim Sağlık Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet