Bölge UMKE Temel Modül Eğitimi Kampı Ordu’da Yapıldı

UMKE’nin Bölge Temel Modül Eğitim Kampı Ordu’nun Altınordu ilçesinde gerçekleştirildi. Üç gün süren kampa Ordu’nun yanı sıra Samsun, Sinop ve Amasya illerinden gelen UMKE gönüllüleri katıldı.Bölge UMKE Temel Modül...

Yayınlanma:
Bölge UMKE Temel Modül Eğitimi Kampı Ordu’da Yapıldı

UMKE’nin Bölge Temel Modül Eğitim Kampı Ordu’nun Altınordu ilçesinde gerçekleştirildi. Üç gün süren kampa Ordu’nun yanı sıra Samsun, Sinop ve Amasya illerinden gelen UMKE gönüllüleri katıldı.

Bölge UMKE Temel Modül Eğitimi Kampının İlk günü kamp yerine çadırların kurulması ve malzemelerin yerleştirilmesi ile başladı. Daha sonrasında temel yaşam desteği, zor durumlarda geçici hava yolu yönetimi, omurga stabilizasyonu ve taşıma teknikleri, travmalı hastalarda yaklaşım, afet triyajı, zor doğa şartlarında yaya ulaşımı, KBRN farkındalık eğitimi, zor alanda müdahale, taşıma teknikleri konularında teorik ve uygulamalı eğitimler verildi. İkinci gün Altınordu Yoroz Kent Ormanında doğa yürüyüşü, kamp alanında Oryantiring eğitimi ve uygulaması, eğitimler sonrasında oluşturulan timler tarafından uygulamalı senaryolarla müdahaleler gerçekleştirildi.

Kampın son gününde ise Ordu Vali Yardımcısı Ekrem Ballı, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, AFAD İl Müdürü Osman Işık ve İl Sağlık Müdürlüğü Yöneticilerinin katılımıyla Turnasuyu Irmağı kenarında tatbikat yapıldı.

Tatbikat sonrasında Vali Yardımcısı Ekrem Ballı açıklama yaptı. Ballı açıklamasında, “Güzel bir tatbikat yaptınız, başarılı bir tatbikat izledik, hepinizi gönülden tebrik ediyorum. Sizler UMKE mensupları olarak ilimizde meydana gelebilecek olumsuzluklara gönüllü olarak müdahale etmek üzere bu gurubun içinde yer alıyorsunuz. Bunu biliyoruz ve gönüllü olarak burada yer almanız, bu heyecanı duyarak bu kampa katılmanız takdire şayan, hepinizi kutluyorum. 3 gün boyunca zor şartlarda bir kamp gerçekleştirdiniz, kampın sonunda da tatbikatınız gayet başarılı geçti. Gönlümüz bu tip olayların yaşanmamasından yana olsa da olumsuzlukların yaşanması halinde biz biliyoruz ki en kısa sürede en başarılı şekilde olaylara sizler tarafından müdahale edilecektir. Ben bu kampın gerçekleşmesinde başta İl Sağlık Müdürümüz olmak üzere emeği olan herkese teşekkür ediyorum. İnşallah hepiniz sağlıklı görevler yaparsınız” dedi. Konuşma sonrasında katılımcılara Vali Yardımcısı Ekrem Ballı, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, AFAD İl Müdürü Osman Işık, Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Ali Altınbaş, Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Uzm. Dr. Kerem Dost Bilmez ve İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Çetin Gündoğdu tarafından katılım belgeleri verilerek eğitim kampı tamamlanmış oldu. (BSHA)

BSHA - Bilim Sağlık Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet