Borusan Sanat’ta bu hafta! (25 Mart)

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, Borusan Quartet ve Borusan Müzik Evi’nin Nisan ve Mayıs aylarını içeren üçüncü dönem programı açıklandı.

Yayınlanma:
Borusan Sanat’ta bu hafta! (25 Mart)

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, Borusan Quartet ve Borusan Müzik Evi’nin Nisan ve Mayıs aylarını içeren üçüncü dönem programı açıklandı. Yeni sezonun üçüncü döneminde Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nın Zorlu Performans Sanatları Merkezi Turkcell Sahnesi’nde üç, Borusan Quartet’in ise Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası’nda bir konseri bulunuyor. Borusan Müzik Evi’nde ise üç konser sizleri bekliyor. Bu hafta da Borusan Sanat’ta, hem fiziki hem de çevrimiçi konserler devam ediyor! Borusan Müzik Evi’nde 25 Mart Cuma günü saat 21.00’de Kaan Bulak’ın ilk albümü Impromptu ve Ali Demirel’in Rockforms serisi izleyicisi ile buluşuyor.

 

Borusan Sanat, üçüncü dönem sezon programını açıkladı!

 

Borusan Sanat sezonun son çeyreğinde pek çok konseri izleyicilerine sunuyor. Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası Zorlu Performans Sanatları Merkezi Turkcell Sahnesi’nde Gergely MadarasKerem Hasan ve Sascha Goetzel şefliğindeki üç ayrı konserde, piyano ikilisi Ufuk & Bahar Dördüncü, viyolonsel virtüözü Daniel Müller-Schott, soprano Ekaterina Siurina, mezzosoprano Elena Maximova, tenor Peter Sonn ve bariton Bogdan Baciu’yu ağırlayacak. Borusan Quartet ise Süreyya Operası’nda piyanist Can Çakmur ile buluşacak. Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası ve Borusan Quartet’in üçüncü dönem konser biletlerinin satışı 28 Mart’tan itibaren Passo perakende satış nokataları ve passo.com.tr’den başlıyor. Biletler, BİFOKart Klasik sahipleri için, 25-27 Mart arası 20, 28 Mart’tan itibaren 10 indirimli olarak yine aynı kanallardan satışa sunuluyor.

 

Borusan Müzik Evi’nde ise Apostolos Sideris: Summation, Jonah Parzen-Johnson & Berke Can Özcan ve Uluslararası Caz Günü: The Cabin Crew konserleri üçüncü dönem etkinleri arasında yer alıyor. Biletler BİFOKart Klasik sahipleri için, 18-21 Mart arası 20, 22 Mart’tan itibaren 10 indirimli olarak, 21 Mart’tan itibaren de Passo perakende satış noktaları ve passo.com.tr’den genel satışa sunuluyor. 

 

Konserlerde İçişleri Bakanlığı’nın ilgili genelgesi dahilinde maske kullanımı ve ayrıca salonların yarı kapasitesini kullanarak mesafeli oturma düzeni devam edecek.

 

Borusan Müzik Evi’nde görsel ve işitsel bir şölen!

25 Mart Cuma günü saat 21.00’de Borusan Müzik Evi’nde Kaan Bulak’ın ilk albümü Impromptu, Ali Demirel’in Rockforms serisi ile izleyicilerine buluşarak görsel ve işitsel bir şölen sunacak. Impromptu, doğaçlama piyano parçalarının anlık kaydedilmesi ve iki farklı bakış açısının tek bir anda bütünleşmesi ile doğmuş bir albüm. Rockforms serisi ise okyanus ve kara arasındaki görsel bir dinamik ara yüzü oluşturan bir yapıt. Demirel, kaya formu görüntülerini Avustralya’da bir saha gezisi sırasında Cape Otway kıyısında yakalarken, dünyanın dört bir yanından çekilmiş farklı deniz manzaralarının üst üste bindiği katı ve sıvı formlara şekillendirerek yorumluyor. “Impromptu / Rockforms” serisi, iki farklı varlık biçiminin zamansız ilişkisine adanmış bir oluşumu yorumluyor.

 

BİFO’nun 2022 yılına merhaba dediği konser borusansanat.tv’de!

Çevrimiçi video platformu borusansanat.tv üzerinden yayınladığı konser kayıtlarıyla izleyicilerine buluşmaya devam eden Borusan Sanat, bu hafta da birbirinden değerli sanatçıları ağırlıyor. 27 Mart Pazar saat 11.30’da BİFO, sürekli konuk şefi Patrick Hahn’ın yönetiminde müzik dünyasının prestijli yarışmalarından biri olan Çaykovski Yarışması birincisi, Valery Gergiev ve Mariinsky Tiyatrosu’ndaki performansları ile ayakta alkışlanan keman virtüözü Sergei Dogadin ile buluşuyor. BİFO’nun Gershwin’in sevilen orkestral eserlerinden Girl Crazy uvertürü ile başlayıp, Çaykovski'nin zafer ve enerjiyle dolu başyapıtı 1812 Uvertürü ile bitirerek  2022 yılına merhaba dediği “Yeni Yıl Konseri” borusansanat.tv’de iki hafta boyunca yayında olacak.

 

Müzik yazarı Serhan Bali ise saat 11.00’de yayınlanacak konser öncesi keyifli sohbetleriyle borusansanat.tv’de yer alacak.

 

 

ALİ DEMİREL & KAAN BULAK “ROCKFORMS /IMPROMPTU”

25 MART 2021 Cuma 21.00

BORUSAN MÜZİK EVİ

 

 

ÇEVRİMİÇİ GÖSTERİMLER:

 

YENİ YIL KONSERİ

27 MART 2021 Pazar 11.30 

ÇEVRİMİÇİ GÖSTERİM / borusansanat.tv

11.00 Konser Öncesi Söyleşi: Serhan Bali

BORUSAN İSTANBUL FİLARMONİ ORKESTRASI

PATRICK HAHN şef

SERGEİ DOGADİN keman

 

GERSHWIN Girl Crazy, uvertür

KORNGOLD Keman Konçertosu, Re Majör, op.35

R. STRAUSS Don Juan, senfonik şiir, op.20 (TrV 156)

HAÇATURYAN Spartacus’ten Adagio

ÇAYKOVSKİ Fındıkkıran, bale süiti, Op.71a: III. Valse des fleurs

ÇAYKOVSKİ 1812 Uvertürü, op.49


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet