BSH, dijital boyahane projesi ile su tüketimini 40, elektrik sarfiyatını 50 azalttı

Avrupa'nın en büyük ev aletleri üreticisi BSH, sürdürülebilirlik odağıyla dijital teknolojilerden yararlandı, Çerkezköy Buzdolabı fabrikasındaki boyahanesinde üretimi artırırken, su ve elektrik tüketiminde rekor seviyede iyileştirmeler sağladı.

Yayınlanma:
BSH, dijital boyahane projesi ile su tüketimini 40, elektrik sarfiyatını 50 azalttı

Avrupa'nın en büyük ev aletleri üreticisi BSH, sürdürülebilirlik odağıyla dijital teknolojilerden yararlandı, Çerkezköy Buzdolabı fabrikasındaki boyahanesinde üretimi artırırken, su ve elektrik tüketiminde rekor seviyede iyileştirmeler sağladı. Bu başarısıyla, globaldeki Soğutucu Üretim Ödülleri 2021’de ‘En İyi Sürdürülebilirlik’ ödülüne layık görülen BSH’nin Boyahane Deniz Feneri projesi, endüstride dönüşüme öncülük edecek sonuçlara imza attı.    

Türkiye’de Bosch, Siemens, Gaggenau ve Profilo markalarıyla üretim yapan BSH, Çerkezköy Buzdolabı Fabrikası içerisinde yer alan boyahanesinde, artan üretimi yönetmek üzere sektöre örnek teşkil eden bir projeye imza attı. BSH, Boyahane Deniz Feneri projesinde sürdürülebilirlik odaklı dijital teknolojiler ve yenilikçi çözümler kullanarak tesisin hem kapasitesini hem etkinliğini artırdı; kaynak tüketimini ise önemli oranda azalttı.

 

BSH, Çerkezköy Buzdolabı Fabrikası’nın beyaz ve renkli olmak üzere iki boyahane tesisini kapsayan projede, üretim kapasitesi iyileştirme çalışmaları ile 10 artış sağladı. Bu kapasite artışı ile birlikte kullanılabilirlik, üretkenlik ve kaliteye odaklanan BSH, genel ekipman verimliliğini (OEE) 70’ten 90 seviyesine çıkardı. 

 

Verimlilik ve sürdürülebilirlik odaklı bir yaklaşımla BSH, yenilikçi teknolojilerden yararlandı. Tesis içerisinde RFID sistemi ile stok yönetimi ve takip edilebilirlikte iyileştirme için intra-lojistik uygulamalarına imza attı. Aynı zamanda teknik arıza kaynaklı problemlerini analiz ederek, bu arızaların tekrarlanmaması ve böylece iş kaybını önlemek için veriye dayalı yeni nesil bir plan oluşturdu. Üretim kapasitesinde ek artış talebine yönelik de yenilemeler ve iyileştirmeler gerçekleştirdi. Tüm bu çalışmalar sonucunda ise BSH, tesisin su tüketimini 40 oranında iyileştirmeler sağladı.

 

Endüstriyel üretimde teknoloji ile sürdürülebilir değerler yaratmak anlamında önem taşıyan Boyahane Deniz Feneri projesi, globaldeki Soğutucu Üretim Ödülleri 2021’de en İyi Sürdürülebilirlik ödülünü kazanarak başarısını kanıtlamış oldu. 

 

BSH, bir sonraki adımda ise tesisin dijital ikizini oluşturarak tüm parçaların anlık takibinin yapılmasını sağlayacak. Bu çalışma ile BSH, süreç akışını dijital bir ortamda anlık olarak izleyecek ve kritik parametreleri tek bir platformda toplayarak Büyük veri elde edecek. Böylece istatistiksel verileri analiz etme ve bu verilerden anlamlı sonuçlar çıkarma esnekliğini de kazanmış olacak. Dijital boyahane canlı takip sisteminin kurulmasının yanı sıra şirket, yarı mamul stok takibi ve boyahane üretim planlama sistemi üzerinde de önemli çalışmalara imza atıyor. Böylece projenin sağladığı katma değer sürekli olarak geliştirilecek.

 

 

BSH Hakkında

BSH Hausgeräte GmbH 13,9 milyar EUR toplam cirosu ve dünya genelinde 2020 yılı itibarıyla 60.000 çalışanı ile ev aletleri sektöründe küresel bir liderdir. Şirketin marka portföyü Bosch, Siemens, Gaggenau ve Neff gibi on bir ünlü ev aletleri markasının yanı sıra, ekosistem markası Home Connect ve Kitchen Stories gibi hizmet markalarından oluşmaktadır. BSH üretim faaliyetlerini 39 fabrikada yürütmekte olup 50 ülkede varlığını sürdürmektedir.  BSH, bir Bosch Grubu şirketidir.


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet