Bu Sendikada Kadının Adı Var

Türkiye genelinde faaliyet gösteren Demokratik Sağlık Sen’de kadının adı var ! Sendikanın Genel Başkan Yardımcılığı görevlerini Hemşire Ayşen Toktay ve Ebe Ecmel Özen yürütüyor. Kadının tüm yönetim kademelerinde yer...

Yayınlanma:
Bu Sendikada Kadının Adı Var

Türkiye genelinde faaliyet gösteren Demokratik Sağlık Sen’de kadının adı var ! Sendikanın Genel Başkan Yardımcılığı görevlerini Hemşire Ayşen Toktay ve Ebe Ecmel Özen yürütüyor. Kadının tüm yönetim kademelerinde yer alması gerektiğini anlatan Genel Başkan Togan Demircan, bu konuda örnek bir sendika olmaya çalıştıklarını söyledi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü bu yıl da buruk kutladıklarını belirten Demokratik Sağlık Sen Genel Başkanı Togan Demircan, “Sosyal yaşamda ve çalışma hayatında tüm kadınlarımıza hak ettikleri değerin verilmesini, kadının eş, anne, kardeş, mesai arkadaşı ve en önemlisi Yüce Allah’ın bizlere emaneti olduğunu unutmamamız gerektiğini düşünüyorum. Demokratik Sağlık Sen olarak sendikacılık anlayışımızda kadının toplumun her alanında eşit şartlarda yer almasını istiyoruz. Bu bağlamda gerek Genel Merkez Yönetim kurulumuzda birlikte çalıştığımız iki kadın arkadaşımız, gerekse iller bazında çalışma arkadaşımız olan kadın sendika temsilcilerimizin diğer sendika ve sivil toplum örgütlerine örnek teşkil etmesini bekliyoruz. Başta şehit analarımız olmak üzere tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü tebrik ediyor, saygılar sunuyorum” dedi.

DAHA FAZLA KADIN YÖNETİCİ OLMALI

Çalışma ve sosyal hayatta erkeklerden daha fazla çalıştıklarını anlatan Ayşen Toktay ise, “Ben bir anneyim, eşim, hemşireyim. Zamanı efektif kullandığımızda herşeyi başarıyla yapabileceğimi düşünüyorum. Kadınların bu kadar ağlanmaması gerekiyor” dedi. Ebe Ecmel Özen ise, kadınların iş ve ev hayatında mücadele içerisinde olduğunu belirterek, “Kadın yöneticiler, insanlarla daha iyi diyalog kuruyor. İş hayatında daha fazla kadın yönetici olmalı” diye konuştu. (BSHA)

BSHA - Bilim Sağlık Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet