BUDAK: “AKKUYU, AKDENİZİN SU ALTI FAUNASINI TAMAMEN YOK EDECEK ”

CHP’Lİ BUDAK’TAN AKKUYU NÜKLEER SANTRALİNE İTİRAZ  BUDAK: “AKKUYU, AKDENİZİN SU ALTI FAUNASINI TAMAMEN YOK EDECEK ”CHP Antalya Milletvekili ve Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu üyesi...

Yayınlanma:
BUDAK: “AKKUYU, AKDENİZİN SU ALTI FAUNASINI TAMAMEN YOK EDECEK ”

CHP’Lİ BUDAK’TAN AKKUYU NÜKLEER SANTRALİNE İTİRAZ  

BUDAK: “AKKUYU, AKDENİZİN SU ALTI FAUNASINI TAMAMEN YOK EDECEK ”

CHP Antalya Milletvekili ve Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu üyesi Çetin Osman Budak, Nükleer Düzenleme Kanun Teklifinin TBMM Genel Kurulundaki görüşmeleri sırasında Mersin Akkuyu’da inşa edilen nükleer güç santralinin ortaya çıkardığı tehditler üzerine konuştu.  Akkuyu’da soğutma işlemi için Akdeniz’in sularının kullanılacağına dikkat çeken Budak, “Akkuyu Nükleer Santrali bir saat içinde 700 bin ton deniz suyuna ihtiyacı var.Denizden alınan su deşarj işlemiyle denize tekrar verildiğinde suyun sıcaklığı 3 derece daha yüksek oluyor. Bu işlem büyük bir felakete yol açacak. Akdeniz sahillerindeki su altı faunasını tamamen yok edecek” dedi.

Akdeniz’deki sıcaklık artışının turizme de zarar vereceğini ifade eden Budak, şöyle konuştu:

“AKDENİZ SAHİLLERİNİ YOK EDECEKSİNİZ”

“Akdeniz’deki akıntı yönleri sürekli doğudan batıya doğrudur yani özellikle de yaz aylarında -temmuz, ağustos, eylül aylarında- denize bırakacağınız bu atık su deniz suyunu 3 derece daha yukarıya taşıyacak. Peki, akıntılar batıya doğru dedik, nereye doğru gelecek bu sıcak su akıntısı? Antalya sahillerine kadar gelecek, Antalya sahillerinden geçecek, Muğla sahillerine kadar gidecek. Bu su sürekli sirküle olacak. Yani 30 derecenin üstünde bir deniz suyu sıcaklığını hayal bile edemiyorum. Akkuyu Santrali’nin yapıldığı bölge, Akdeniz foklarının bulunduğu bir bölgedir. Bir Akdeniz çocuğu olarak söylüyorum bunu, su altını iyi bilen birisi olarak söylüyorum; su altı zenginliklerinizi bir santral uğruna yok edeceksiniz, Akdeniz sahillerini yok edeceksiniz.

ANTALYA’NIN 100 MİLYAR TURİZM YATIRIMI TEHLİKEDE

Öyle büyük bir beklentiniz var ki turizmden, Akdeniz sahillerinin ve özellikle Antalya’nın bu sene Türkiye ekonomisine aşağı yukarı 16-17 milyar dolar gibi bir döviz kazandırma potansiyelini biliyorsunuz. Önümüzdeki yıllarda nükleer santral devreye girdikten sonra bu sahillerde turizm yapılamaz hâle gelecek. 30 derecede, 32 derecede, 35 derecede denize girmek isteyen insan olur mu? O zaman buralar terk edilecek. Sadece Antalya’da 100 milyar dolarlık turizm yatırımı var. Bu, hiç dile getirilmeyen bölümüdür arkadaşlar. Yani su altı zenginliklerinizi yok ederken su üstü zenginliklerinizi de yok edeceksiniz.”

Chp Antalya İl Başkanlığı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet