BUDAK: “YAP-İŞLET-DEVLET SORULARI BAKANLIĞI PAPAĞANA ÇEVİRDİ”

ULAŞTIRMA BAKANLIĞI YİD’LERE YÖNELİK NE SORU ÖNERGELERİNİ NE DE CİMER BAŞVURULARINI YANITLIYORBUDAK: “YAP-İŞLET-DEVLET SORULARI BAKANLIĞI PAPAĞANA ÇEVİRDİ”“ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANLIĞI NEYİ SAKLIYOR?”CHP Antalya...

Yayınlanma:
BUDAK: “YAP-İŞLET-DEVLET SORULARI BAKANLIĞI PAPAĞANA ÇEVİRDİ”

ULAŞTIRMA BAKANLIĞI YİD’LERE YÖNELİK NE SORU ÖNERGELERİNİ NE DE CİMER BAŞVURULARINI YANITLIYOR

BUDAK: “YAP-İŞLET-DEVLET SORULARI BAKANLIĞI PAPAĞANA ÇEVİRDİ”

“ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANLIĞI NEYİ SAKLIYOR?”

CHP Antalya Milletvekili ve Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi Çetin Osman Budak, Yap-İşlet-Devret (YİD) modeliyle inşa edilen işletmelere yönelik sorulara Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın ısrarla yanıt vermediğini söyledi. Daha önce Bakanlığın yanıtlaması talebiyle verdikleri soru önergesine “YİD projelerinde tüm iş ve işlemler mevzuatına uygun olarak, uygulama sözleşmelerinde yer alan hükümler çerçevesinde yürütülmektedir” yanıtı aldıklarını ifade eden Budak, bu kez CİMER üzerinden yaptıkları başvuruya da aynı yanıtın geldiğini söyledi. Budak, “Garanti ödemeli projelerle ülkemizin geleceğini ipotek altına alan Bakanlık, hesap vermesi gerekirken yöneltilen sorulara Papağan gibi sürekli aynı yanıtı veriyor. Ne soru önergelerimize ne de CİMER başvurularımıza kopyala yapıştır cümleler dışında yanıt verilmiyor. Hesap veremedikleri için kaçamak yanıtlar veriyorlar ama yağma yok, tüyü bitmemiş yetimin hakkını sormak bizim boynumuzun borcudur” dedi.

Budak, hem soru önergesinde hem de CİMER’e yaptığı başvuru da şu soruların yanıtlanması istemişti:

Bugün itibariyle, ülkemizde Kamu-Özel İşbirliği modeli ile inşa edilen kaç otoyol ve köprü bulunmaktadır? Bu köprü ve otoyollar hangi şirketler tarafından işletilmektedir? Bu şirketlere yapılan garanti ödemeleri yıllara göre nasıldır? Bu köprü ve otoyollarda bugüne kadar kaç araca ücret ödemeden geçiş yaptığı gerekçesiyle ceza kesilmiştir? Bu cezaların toplam tutarı ne kadardır? Bu tutarın ne kadarı tahsil edilmiştir? Köprü ve otoyollarda ücret ödemeden yapılan geçişlere dair uygulanacak ceza ve faiz oranları nedir? Bugüne kadar kaç sürücüye ücret ödemeden yapılan geçiş nedeniyle icra işlemi uygulanmıştır? İcra işlemleri sonrası tahsil edilen gelir tutarı ne kadardır?”

Chp Antalya İl Başkanlığı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet