Büyükşehir İtfaiyesinden Hatay'da eğitim

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, Hatay’da faaliyet gösteren demir çelik fabrikasının itfaiye personeline eğitim verdi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, alanında ulusal ve uluslararası platformda yaptığı çalışmalardan elde ettiği tecrübe ve mesleki bilgileri, eğitim faaliyetleriyle başka birimlere aktarıyor.

Yayınlanma:
Büyükşehir İtfaiyesinden Hatay'da eğitim

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, Hatay’da faaliyet gösteren demir çelik fabrikasının itfaiye personeline eğitim verdi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, alanında ulusal ve uluslararası platformda yaptığı çalışmalardan elde ettiği tecrübe ve mesleki bilgileri, eğitim faaliyetleriyle başka birimlere aktarıyor. Bu kapsamda Önleme ve Eğitim Şube Müdürlüğü Eğitim Birimi (KOBİTEM) tarafından Hatay İskenderun’da faaliyet gösteren demir çelik firması personeline eğitim verildi.

 

DEMİR ÇELİK FABRİKASI PERSONELİNE

Gelen eğitim talepleri doğrultusunda hem Kocaeli hem de il dışındaki kurum ve kuruluşlara eğitim hizmeti veren Büyükşehir İtfaiyesi, Hatay’da faaliyet gösteren İSDEMİR (İskenderun Demir ve Çelik A.Ş.) firmasından gelen eğitim talebini de karşılıksız bırakmadı. Firma bünyesindeki itfaiye teşkilatına yeni alınan personele fabrika alanında eğitim verildi.

 

TECRÜBE VE BİLGİ PAYLAŞIMI

Firmanın itfaiye hizmetlerine yönelik olarak yeni personel almasının ardından tekrar yaptıkları başvuruya istinaden firmanın yeni itfaiyecilerine de eğitim hizmeti sunuldu. KOBİTEM eğitmenleri tarafından İSDEMİR firmasının kendisine ait itfaiye eğitim alanı da bulunan Hatay’daki tesislerinde gerçekleştirilen eğitimlerde yangına müdahale, yüksek açı kurtarma, trafik kazalarında kurtarma ve çökmüş yapılarda arama kurtarma ana başlıklarında teorik ve pratik bilgiler aktarıldı.

 

BİREBİR UYGULAMALI EĞİTİM

İSDEMİR İtfaiyesi ve Eğitim Alanında 6 gün süren eğitimlerde ayrıca yangın davranışı, duman yapısı ve riskleri, kişisel korunma donanımları, kapalı ve dumanlı ortamlarda ilerleme, yangına müdahalede kullanılan akımlar, yangın ortamında kazazede aranması ve kurtarılması, yaralı itfaiyeci kurtarma ve ilk müdahale, ipler ve düğümler, yüksekte çalışma donanımları, yüksekte kurtarma operasyonlarında istasyon kurulumu ve güvenlik sistemleri, iple iniş ve çıkış, yatay hat kurulumu, yatay ve dikey hat geçişleri, kuyulardan ve dar alanlardan kurtarma operasyonları, yüksekte kurtarma operasyonlarında kazazede nakli, araç yapısı ve güvenlik sistemleri, trafik kazalarında kurtarma operasyonlarının işleyişi, trafik kazalarında müdahalede güvenlik sistem ve aşamaları, trafik kazalarında müdahalede ekip organizasyonu, kazazedeye erişimin sağlanması, kazazedenin çıkartılması aşamaları, yapı çökme modelleri, çökmüş yapılarda ekip yaklaşımı, çökmüş yapılarda kazazede aranması, uluslararası işaretleme yöntemleri, çökmüş yapılarda kurtarma operasyonlarında kullanılan araç gereç ve ekipman, çökmüş yapılarda destekleme konuları başta olmak üzere mesleki bilgiler sunuldu. Eğitimler ağırlıklı olarak uygulamalı şekilde gerçekleşti.


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet